Op deze pagina vind je verwijzingen naar allerlei websites met informatie over de omgeving van Acquoy en andere wetenswaardigheden. Klik op de vetgedrukte tekst om naar de betreffende website te gaan.

De Linge en omgeving

De Lingestreek, een regio die je nauwelijks ‘officieel’ of geografisch tegenkomt. En dat terwijl deze ‘rivierstreek’ hele bijzondere verhalen te vertellen heeft. Zo kent de Linge een rijke historie voor wat betreft de strijd om en tegen het water, en heeft de Lingestreek veel historische banden met het Huis van Oranje-Nassau. Veel mensen weten dit (nog) niet, of kennen slechts flarden van verhalen. Het is wat dat betreft een goed bewaard ‘Oer-Hollands’ geheim.

Klompenpaden, Ontdek het rivierenlandschap rond de schilderachtige dorpen Rhenoy en Acquoy. Historische gebouwen en elementen van de Hollandse Waterlinie vertellen hier hun verhaal. Klompen aan, rugzak op en gaan!

De omliggende plaatsen

West Betuwe, een landelijke gemeente die vooral dankzij het aantrekkelijke Lingegebied steeds meer wordt bezocht voor een gezellig, natuurlijk, dagje uit. Frisse lucht, stilte en een vredig landschap, dat vooral uitnodigt tot een wandel- of fietstocht over de kronkelende dijken. Er zijn bijzonder fraaie wandel- en fietsroutes uitgezet die langs vele mooie plekjes voeren. Hierbij wijzen wij u met name op het Landgoed Mariënwaerdt tussen Tricht en Beesd en de Heemtuin in Geldermalsen.

Leerdam ligt in het Groene Hart. Een afwisselend landschap van weilanden, boomgaarden, grienden en rietvelden omringt de kernen van de gemeente. Deze omgeving maakt deel uit van de Vijfheerenlanden, een veenweidegebied dat tussen de Betuwe en de Biesbosch ligt. Leerdam heeft op het gebied van toerisme en recreatie veel te bieden: rust en ruimte in de natuur, glaskunst en een gezellige binnenstad. Kortom, voor elk wat wils.

Culemborg is een plaats waar inwoners en bezoekers graag verblijven. Dat komt onder meer door de toeristisch-recreatieve mogelijkheden die Culemborg biedt. Naast de regelmatige evenementen en markten zijn er verschillende bezienswaardigheden.

De ommuurde binnenstad van Gorinchem kent een lange geschiedenis. De oudste muur dateert uit 1350. Toen deze niet meer bestand bleek tegen moderne wapens, zoals kanonnen, besloot het stadsbestuur maatregelen te nemen. In 1609, na ruim 25 jaar graven en bouwen, beschikte Gorinchem over een nieuwe aarden wal met elf bastions en vier poorten. De Dalempoort is de enige poort die daarvan nu nog te bewonderen valt, maar de verdedigingswerken verkeren verder grotendeels in hun oorspronkelijke staat. Inmiddels is de oude binnenstad het bruisend stadshart geworden met een groot aantal winkels en horecagelegenheden, terwijl er aan sfeer niets is ingeboet.

Tiel heeft een gevarieerd aanbod voor bezoekers: een wandeling of fietstocht over de dijk, een bezoek aan het historisch stadscentrum met de vele winkels, een bezichtiging van het Flipje & Jammuseum of het jaarlijks terugkerende Fruitcorso in september.

Het meer dan 600 jaar oude vestingstadje Buren is een bezoek meer dan waard. Hoog oprijzend langs de Korne, een zijriviertje van de Linge, ziet u de middeleeuwse stadsmuren en wallen en de historische gebouwen verschijnen aan de horizon.

Rondom Acquoy

Bloesem info: De actuele bloesemstand in west Betuwe.

Art'tik staat voor creativiteit en gezelligheid. Heb je zin in een leuke middag of avond met vriendinnen, jaarclubje of wil je een uitje regelen voor je collega's, familie of wil je een leuke vrijgezellendag organiseren? Ook voor tieners organiseren we leuke workshops. Art'tiK is te vinden aan de Dorpsstraat 1, in Rhenoy. Op deze prachtige locatie organiseren wij 7 dagen per week creatieve workshops voor groepen vanaf 6 personen tot circa 20 personen voor zowel bedrijven als particulieren. De workshops worden gegeven in de gezellige keuken, tuin, of aan het water van de Linge. Ook is het mogelijk om vanaf 8 personen de workshops aan te vullen met een High tea, lunch, borrel, wijnproeverij of tapasbuffet. Informeer naar onze mogelijkheden.

De Betuwse Stromen: Kano- en fietsverhuur. Wij beschikken over ruim 500 zitplaatsen: Een- en tweepersoons kayaks en Canadese kano's voor twee, drie, vier personen of tien personen . Ze staan voor u klaar voor een sportieve ontdekkingstocht door het Lingegebied. staat voor creativiteit en gezelligheid. Heb je zin in een leuke middag of avond met vriendinnen, jaarclubje of wil je een uitje regelen voor je collega's, familie of wil je een leuke vrijgezellendag organiseren? Ook voor tieners organiseren we leuke workshops. Art'tiK is te vinden aan de Dorpsstraat 1, in Rhenoy. Op deze prachtige locatie organiseren wij 7 dagen per week creatieve workshops voor groepen vanaf 6 personen tot circa 20 personen voor zowel bedrijven als particulieren. De workshops worden gegeven in de gezellige keuken, tuin, of aan het water van de Linge. Ook is het mogelijk om vanaf 8 personen de workshops aan te vullen met een High tea, lunch, borrel, wijnproeverij of tapasbuffet. Informeer naar onze mogelijkheden.

Rederij Leerdam: Tijdens de vaarten van 90 of 120 min. kunt u genieten van een adembenemend stukje Nederland. Vanachter glas in de luxe binnensalons, of in de zon of met een frisse neus op de buitendekken, ziet u zowel stroomop- of afwaarts vanuit Leerdam, het prachtige decor van de Linge aan u voorbij trekken.

In de onderwater dierentuin van Aqua Zoo in Leerdam leven duizenden tropische zoet- en zoutwatervissen, haaien, zeepaardjes, schildpadden, (gif) kikkers, amfibieën en koralen uit verschillende werelddelen.