LingeBed - Omgeving


Acquoy is in het verleden uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Nederland en dat is natuurlijk niet voor niets. Omringd door het typisch Betuwse landschap van uitgestrekte weiden en boomgaarden is het dé omgeving voor mooie wandel- en fietsroutes die langs vele mooie plekjes voeren. Veel frisse lucht, stilte en een vredig landschap nodigen uit tot een tocht over de kronkelende en smalle dijken en door rustieke plaatsjes met een rijk verleden. De Linge, die zich al slingerend een weg baant door de "Fruittuin van Nederland", vormt met haar oevers, uiterwaarden , rietkragen, moerassen, grienden, wielen en wilgenbossen eigenlijk één groot waardevol natuurgebied. Het is een natuurlijk riviertje gebleven. Acquoy is een dorpje langs de Linge.

LingeBed Linge varen

Fort Asperen en de bijzondere sluizen in de Linge maken deel uit van het verdedigingsstelsel De Nieuwe Hollandse Waterlinie dat zich uitstrekte van Naarden en Muiden aan het IJsselmeer tot aan de Biesbosch voorbij Werkendam. Het fort is te bezoeken aan de Langedijk in Acquoy, alleen van 1 oktober tot 1 mei houden vleermuizen er hun winterslaap en is het gesloten voor publiek. Vanaf 1 mei ben je welkom van dinsdag t/m zondag (entree gratis). Tevens zijn er regelmatig kunstmanifestaties en tentoonstellingen waarvoor wij naar de website van Fort Asperen verwijzen.

LingeBed Lingedijk

Een van de officiéle wandelpaden is het Lingepad (LAW 6-2) dat door Acquoy loopt en het Waterliniepad (TP2) dat je vanaf het Fort Asperen kan volgen. Dicht bij het LingeBed kan je aansluiten op enkele lange afstandsfietsroutes zoals de LF7 (Oeverlandroute), de LF( (NAP route), de LF12 (Maas- en Vestingroute) en de LF17 (Rijndeltaroute). Informatie over deze routes is beschikbaar, evenals de Fluitenkruidroute en de Route langs de Linge. Ook kan je voor op de Linge een kano of sloep huren. Als je niet zelf wil varen ligt de rondvaartboot in Leerdam te wachten voor een korte of lange trip?

LingeBed fort Asperen

Acquoy ligt dusdanig centraal ten opzichte van vele historische plaatsen en monumenten dat alles vernoemen te uitgebreid zou worden. In het LingeBed is een uitgebreide informatiemap aanwezig met dagtochtjes, evenementen en informatie over omliggende plaatsen en zijn de wandel/fietsroutes aanwezig.