Pleneau Bay en Petermann Island

 
4 maart 2009

Half zeven eruit want om 7 uur varen we door het Lemaire Kanaal. Volgens overlevering een van de meest spectaculaire plaatsen met prachtige uit- en vergezichten. Het valt ons eerlijk gezegd een beetje tegen en we kunnen ons niet echt vinden in de troetelnamen Kodak Canal, Fuji Funnel en Agfa Alley.

Voor anker in Pleneau Bay waar we een 2 uur durende zodiac cruise maken tussen de ijsbergen. Het begint nogal wild door de wind die veel golven geeft maar zo gauw we tussen de ijsbergen varen valt de wind gelukkig weg en genieten we van de verschillende panorama’s. Het is een onwerkelijke wereld van verschillende tinten wit en knetterend blauw geblust door turkoise water!
Al gauw worden we benaderd door een bijterige leopard seal die in de boot wil happen. Verderop liggen 2 leopard seals op een ijsberg gewillig te poseren. We komen toch wel heeeel dichtbij deze sterke en snelle jagers! Groot zijn ze!
Aan boord ruikt het naar iets branderigs … de barbecue is aangemaakt en we genieten op het voordek van een geweldig buffet met gluhwijn! De wind steekt op en er waait het een en ander overboord, dus zodiac te water en alles wordt keurig weer verwijderd.
’s Middags landen we op Petermann Island waar we voor het eerst Adelie pinguins zijn die ook al in de rui zijn. De meesten zijn al vertrokken naar de overwinterplek, de rest staat wat schuw de laatste veren te verliezen. Bij het kruis voor 3 omgekomen Engelsen is een Adelie die helemaal ‘schoon’ is en ik krijg er niet genoeg van vreselijk veel foto’s van hem te nemen. Hij staat toe dat ik dichtbij kom.
We zien grote vlakken groen en rood mos, gek gezicht om de pinquins daarover te zien lopen. Op het eerste zicht denk je nog bijna dat het rood resten van kril is. Tussen de stenen door zijn her en der poeltjes waarin de pinguins naar harte lust spetteren en wassen.
Bram stort in en dus kan ik makkelijk naar de bar waar we op een gegeven moment met z’n zessen ballonnen zitten te blazen…