Kaziranga NP

 
Donderdag 14 februari 2013

Valentijn...maar Bram gedraagt zich er niet echt naar haha... Het duurt maar 15 minuten om de roomservice af te rekenen, tot grote ergernis van de reisagent die ons oppikt, uurtje terug naar het vliegveld en lekker voor vertrektijd vertrokken. Te vroeg aangekomen dus in Assam – Jorhat na een korte tussenstop in Ghuwahati. Chauffeur zegt dat hij stond te wachten op de parking...tuurlijk. Kijkt een beetje gek op dat we eerst iets willen eten, het is half 2, maar vindt dan toch een donker, stoffig hotel met een nog donkerder restaurant (kwestie van gordijnen en ramen opendoen toch?) waar we werkelijk prima eten.

Rond 4 uur komen we aan in Wild Grass Resort, beetje moeilijk vinden omdat het niet aangegeven staat, en onze eerste indruk is niet overweldigend. Lijkt niemand aanwezig maar we worden uiteindelijk naar onze ruime kamer gebracht en krijgen thee op de kamer. Ik ga het programma vragen, we drinken een biertje en spelen een kolonistje, eten wordt geserveerd en ons gevoel wordt steeds positiever. Bed is keihard maar we zijn bekaf en proberen door het gejoel van een feestje heen te slapen. Lukt net en dan komen om kwart over twee onze buren binnen...weer in slaap, ondanks het luidruchtige gesnurk van de buurman (oordopjes doen wonderen) weer in slaap tot ze om tien over vier de morning tea komen brengen!!! We gaan op olifanten safari en moeten om 5 uur weg...warm water is er niet als het donker is dus toch wel een beetje vroeg! Maar het blijkt absoluut de moeite waard! Wat is Kaziranga NP een prachtig park!!!
We stappen in de mist op de olifant en blijken een wereldse mahout te hebben die praktisch continue voorop loopt in de kudde van zo’n 15 olifanten en we staan werkelijk altijd met onze neus op de eenhoornige neushoorns. Onze gids had ons gegarandeerd dat in de 3 safari’s die we vandaag zouden maken in ieder geval een neushoorn zouden zien...vanaf de olifant waren dat er al tientallen en we hadden zeker niet verwacht er zo vlak voor te staan.
In 1 woord geweldig! De pijnlijke striemen op onze rug waren alweer vergeten...

Terug naar de lodge voor het ontbijt en om 8 uur in de jeep voor een safari in het centrale gedeelte. Wat een rust en wat een mooie natuur hier met de red coton silk trees (kapokbomen) als stralend en zeer bepalend middelpunt in deze naar regen smachtende natuur.

Neushoorns, wilde olifanten, vogels, rendieren...zeg het maar. Het was een groot feest, net zoals de middag safari na de lunch in het westelijk gedeelte. Vanaf uitzichttorens heb je helemaal een riant overzicht over de talloze meertjes en rivierbeddingen met hun bewoners die dit park rijk is. Tijgersporen hebben we wel gezien maar ze lieten zich verder niet zien. Wel nog een grote olifantenbeer die duidelijk zin heeft onze weg te versperren…
Helemaal beurs gehobbeld op de olifant en in de jeep hebben we in een prachtig park een prachtige dag gehad. Helemaal blij dat we gekozen hebben voor deze route om in Bhutan te komen!!