Aqaba

 
Zaterdag 13 maart 2004 :

Bram gaat vandaag alleen duiken want mijn ogen willen nog steeds niet meewerken. Hij gaat duiken op Saudi Border en het huisrif van het Royal Diving Centre.

Zondag 14 maart 2004 :

Bram duikt vandaag op Cedar Pride en New Canyon. Tussendoor is het heerlijk toeven op de club en genieten we van de geweldige keuken! Na zijn tweede duik gaat het stormen…

Maandag 15 maart 2004 :

Vandaag duiken we samen….eerst het huisrif met veel zeegras en her en der blokken koraal, met een diepte van 25,1 meter. Daarna het Kiwi rif wat hun nieuwe duikstek is en aanzienlijk meer bevolkt dan het huisrif met octopus, zeesterren, napoleon en hele grote en hele kleine koffervissen. Lekker weer eten bij Ali Baba…vanavond maar geen vis, dan ook geen poezen…en een vijzeltje kopen als souvenir. Kilo of 4 zegt de verkoper…blijkt bij thuiskomst ruim 17 kilo te zijn! Bedoeïenen maalden hier hun koffie in en natuurlijk was koningin Beatrix ook al bij hem komen shoppen….tuurlijk! Hij vindt wel dat hij me nog even als een bedoeïen moet aankleden.

Dinsdag 16 maart 2004:

De auto werd weer afgeleverd en we rijden naar de Dode Zee (je moet de ingang bij Suweime hebben / Amman tourist Beach want daar zijn douches – JD 3, - pp en douchen na dat zout is absoluut noodzakelijk!). Wat een bizarre ervaring! Je gaat voor je gevoel gewoon zitten en blijft ‘hangen’. Bram las dat de modder heel heilzaam was voor je huid en smeert zich ermee in. Tja en dan lig je toch een beetje als een ottertje met je buik boven water en krijgt de smurrie er niet meer af. Hilarisch!

We rijden terug naar het Carlton Hotel in Amman en maken ons op voor de vlucht naar huis de volgende dag.
Mooi land, zo gevarieerd qua landschap, overzichtelijk wat afstanden betreft, makkelijk zelf te rijden, zeer vriendelijke mensen…samengevat een heerlijk land om op reis te gaan!