LingeNest - Dagboek 2017


12 mei 2018

Om half acht zitten Bram en ik met de dames in de auto op weg naar Lelystad. Om half negen beginnen we met de tent opzetten en al snel komen Henk en Cind ons helpen. Wil, Aldert en Rebecca sluiten aan. Bo, Loena (zus van Bo), Bo jr, Balou en Sole maken zich op voor de clubmatch! Vesper heeft helaas op het laatste moment moeten afhaken en Vinnie is bij Almere omgedraaid omdat haar baasje ziek werd. We moeten het gaan rooien met 3 pups en 2 zussen!

Onverwacht verschijnt Ellen met Be-No en Yarby. Wat een feest dat ook opa en pappa van de partij zijn bewonderd kunnen worden door de bazen van de pups.

Bo jr bijt de spits af en eindigt op de vierde plaats met een VB - veelbelovend! Aldert is apetrots op hem én minstens zo trots op Rebecca die hem voorbrengt.

Dan zijn de drukke dames aan de beurt, Sole en Balou... De keurmeester stelt dat Balou vast een lekkerbek is. Nou dat valt eigenlijk wel mee zeg ik en vraag of hij haar te zwaar vindt...hij antwoordt zonder twijfel volmondig ja! Oeps, een TDtje, te dik? Neemt niet weg dat ze een VB krijgt.

Sole krijgt een dikke B!

Later blijkt uit rapporten dat ze allemaal een beetje een TDtje hebben behalve Bo, 'she carries a bit too much weight today. Haha, het is alleen maar vandaag! Ach we gaan toch met de mooiste honden weer naar huis.

De beurt is aan de zussen Loena en Bo in de open teven klasse. Loena krijgt haar eerste ZG en Bo haar tweede U! We zijn helemaal trots!

Dan begint het steeds harder te regenen, toch wel lekker zo'n tent. Na heeeel lang wachten en een zeer trage verloting is eindelijk de erering aan de beurt en nemen we uiteindelijk de 1e prijs van de Beste Nakomelingenklasse mee naar huis...eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de andere nest de regen al ontvlucht was maar toch, Bo en Yarby dragen deze prijs met alle pups hun hele leven mee! En terecht! Bo showt de prijs thuis nog even...

We zijn heel benieuwd wat de rapporten op de fokdag volgend jaar zullen opleveren met deze geweldige honden!

10 mei 2018

Even de laatste foto's...

Vesper

Jacquelien schrijft : 'zo is ze echt mijn Droopy'

Claire gaat voor het eerst mee naar Ameland...

...en poseert thuis als volleerd showmodel!

Floyd houdt de wacht op de steiger in Reeuwijk...

...geniet van het strand...

...en is op de boot ook helemaal thuis!

Sole gaat met Loena overal naartoe!

Bo en Balou genieten elke dag weer van de boomgaard en elkaar!

23 april 2018

Omdat Ellen met Yarby en Be-No helaas niet aanwezig kon zijn bij de nestwandeling halen Jacomine, Mike en ik haar maandag op om te gaan uitwaaien in Rockanje zodat ze toch twee pups kan zien! Er is praktisch niemand op het strand en voor Yarby, Be-No , Bo, Floyd en Balou wordt het één groot feest, ze krijgen geen genoeg van ballen, zand en zee! Daarna lekker wat drinken op het terras in de zon.

Een impressie van dit festijn :

8 maart 2018

Vandaag zijn de pups een half jaar oud en zullen we ze met recht jonge honden noemen, of donderstenen.... Ze zijn allemaal zo enorm gegroeid en doen het goed op de verschillende trainingen. Gelukkig krijgen we regelmatig berichten en foto's van iedereen doorgestuurd, heerlijk vind ik het om zo op de hoogte te blijven. Even weer een overzichtje:

Vesper heeft haar jonge honden training met succes afgerond en gaat op naar EG1

Ze luistert goed, vooral met hele lekkere worst, en is gek op water. Volgens Marion vreet ze daar bagger met waterplanten uit... heel smerig! je zou het niet zeggen als je haar zo ziet ...

Deze foto's van Bono geven weer wat zijn hobby's en interesses zijn op de leeftijd van 6 maanden....

Sole doet het prima op de jachttraining en haalt ook de schotvast test. Heerlijk als je bekaf na een pittige training met Luna kan instorten!

Floyd is een reuze stoere hond en dat is maar goed ook in de hoeveelheid sneeuw in Zwitserland!

Hij kan ook minder stoer heel leuk zijn...

Plotseling vond hij kindergeschreeuw eng, dus even oefenen op het schoolterrein tijdens de pauze.

Claire heeft een lastige tijd achter de kiezen maar is gelukkig een heerlijke hond met een prachtig karakter. Ik ben het blije ei deze week even gaan knuffelen, was heerlijk!

Haar grote voorbeeld is kleine Teddy en ze zijn dol op elkaar!

Annemie en Fons kwamen met Miko naar Acquoy om te wandelen met de drie zwarte spoken en Miko kreeg zijn eerste zwemles van moeder Bo! Fons stuurde me deze foto's.

Wat hebbben ze heerlijk gedold en wat waren ze vies en nat!

Tijdens de koffie gingen de twee jonge donders gewoon door en een leuke foto maken van Bo met twee van haar kinderen was een dingetje hoor! Gewoon naast elkaar zitten was er niet bij!

Jacquelien schrijft me: Eind februari is Bica gestart met de elementaire gehoorzaamheidscursus. Het kost nogal wat moeite haar neusje van de grond te houden maar verder doet ze het prima. Ze is veruit de jongste omdat ze de jonge hondencursus overgeslagen hebben, maar ze is bij de start van de cursus al het verst van allemaal. Bica heeft wat last van bananen in haar oren nu, waar ze als puppie juist zo opvallend goed luisterde. Het zal de leeftijd wel zijn! Ze heeft met deze vorst ontdenkt dat bevroren hondendrollen ook lekker zijn. En die liggen er genoeg... en natuurlijk ben ik altijd te laat omdat ze los loopt.

Ik heb de foto's van facebook 'geplukt'.... ze zijn van eind januari...

Bo doet het heel goed op de trainingen bij Anita Ruigrok. Ik kreeg heel veel foto's van deze prachtige hond dat ik moeilijk kon kiezen haha...

Bij Balou zijn de vier hoeksnijtanden eruit gehaald, twee waren er nooit spontaan uitgekomen en eenmaal onder narcose maar gelijk de twee dubbele eruit laten halen. Ze heeft er praktisch geen last van gehad en at een uur nadat ze wakker was alweer de brokken van Bo toen ik iets zachters voor haar aan het maken was haha....

Ze gaat behoorlijk de hoogte in en in slecht licht moeten Bram en ik soms even goed kijken wie wie is... in het donker voel je wel meteen het verschil in vacht

De puppycursus heeft ze fantastisch afgesloten en ze werd een modelleerling genoemd. Zal er wel uitgaan nu we bij jonge honden beginnen. Ze houdt van alle viezigheid waar Bo ook van houdt en is kampioen graven en dode muizen opsporen! Sowieso is Bo heilig voor haar... misschien moet ze dan eens stoppen met alles van haar moeder af te pakken en in haar oren te bijten tot Bo begint te piepen, de kleine feeks.

En eindelijk vinden we Bo weer helemaal de oude. Grappig is dat haar vacht een stuk steviger is geworden en haar achterhand veel gespierder en breder. Ze blijft een plaatje onze oermoeder!

We verheugen ons met z'n vieren erg op de nestwandeling op 14 april! Dat zal ook wel weer genoeg foto- en filmmateriaal opleveren!

26 januari 2018

Vandaag had Balou zwemles.... ze liep helemaal opgewonden achter haar moeder aan door het weiland en vond zo'n beetje ronddollen op het ondergelopen gras wel erg leuk.

Maar ja, weilanden zijn omringd door slootjes en als je de overgang niet ziet (en niet goed gekeken hebt waar je moeder begon te zwemmen) moet je ineens zwemmen!

Ze moet nog wel de kunst van het schoonzwemmen van Bo afkijken want het was een beetje apenslag. Toch ook wel weer blij als je weer grond onder de poten voelt...

25 januari 2018

Bo zit op wacht!

24 januari 2018

Claire, pupje lichtblauw, speelt graag met haar grote vriend Siep van twee jaar...

...knaagt graag aan een doos....

....is alert....

...is een knappe tante....

....en past nog net slapend achter de (niet brandende) kachel.

21 januari 2018

Een heerlijke zondagmiddag voor Sole, pupje oranje, met tante Luna in de Schoorlse Duinen!

16 januari 2018

Vesper is druk aan het wisselen en Marion heeft zowaar een ondertandje gevonden!

Vesper kon de roep van de meerkoeten niet negeren en sprong gewoon in de sloot....

12 januari 2018

'Het Kruidvatmandje wordt echt te klein voor vaders van 16,9 kg' appt Aldert over Bo, pupje grijs.

10 januari 2018

Leuk zo'n uitgebreid verslag over Vesper, pupje rood!

'Hoi Monique,

Eindelijk ga ik je nu mailen. Het gaat goed met Vesper, ze is lekker ondeugend, leergierig, nieuwsgierig en vindt alle honden en mensen die we tegenkomen leuk.

'S-morgens wordt ze om 6 uur wakker, ze wil naar buiten, daarna is het eten en dan...knuffeltijd; op de grond op schoot, kriebelen met een kluifje in haar bek, anders ben ik mijn vingers kwijt. Ze is nog niet aan het wisselen. Tijdens dat knuffelen inspecteer ik haar kiezen en tanden op los zitten...helaas zit alles nog muurvast. Daarna nog wat oefeningen; zit/af/blijf/los etc. daarna gaat ze meestal slapen en kan ik boven opruimen en mezelf aankleden. Buiten is ook helemaal geweldig, ze is echt een buitenhond....gek op alles en iedereen die we tegenkomen. Ik vraag altijd of ze met de honden die we tegenkomen kennis mag maken en als dat mag dan is het feest. Met afsnauwen heeft ze niets te maken....ze is onstuimig en ik denk dat ze zichzelf onweerstaanbaar vindt ( is ze ook )....ze begrijpt niet dat een hond lelijk doet en gaat er gewoon weer voor. Ze heeft al veel hondenvrienden in de buurt en er wordt zo heel wat afgespeeld en geknuffeld. Ook vogels en eenden zijn prachtig om naar te kijken; minuten lang kijkt ze naar de lucht om de vogels te observeren....dat wordt nog wat als we jachttraining gaan doen! De interesse is er in ieder geval.

Met Oud en Nieuw is het gelukkig ook goed gegaan, bij ons in de buurt leek het wel oorlog; keiharde knallen niet normaal gewoon. Vesper hoort het, kijkt maar verder geen reactie. Op de dag zelf zijn we wel op een industrieterrein gaan wandelen, bij ons om het huis was het onmogelijk. Op dat terrein hoorde je in de verte wat knallen maar verder niet en kon ze heerlijk los lopen. Daar zijn we die dag 3x heengegaan.

Aanstaande maandagavond gaan we de jonge honden cursus doen. Ik ben benieuwd hoe het gaat; ze heeft echt heel veel interesse in andere honden...ik hoop dat de brokjes en ik leuker zullen zijn dan die andere honden. Ook weer een uitdaging.

En ik moet jullie nog even bedanken voor de dvd, echt prachtig en super leuk om te bekijken. Vesper hoorde je stem en vooral na puppy krrrrr was ze niet meer van de buis weg te slaan; ze stond met haar voorpoten op de kast naar de tv te kijken en te blaffen.

Ook hebben we een grotere bench gekocht. Ik heb zo'n kleed van Lief. Als ik dat op de grond leg dan plast ze er gelijk op. Dat kleed past echt precies in de nw bench en wat denk je.....ze ging er gelijk op plassen. Dat kleed blijft dus voorlopig in de kast. Verder is ze zindelijk en geeft goed aan dat ze naar buiten moet.

Dit was het even,

echt leuk dat je nog steeds van alles in het Dagboek zet, fijn om op de hoogte te blijven.

Groetjes en heel veel liefs,

Marion'

Miko, ex-Speedy vond dat zijn bench een centralere plaats moest krijgen....

8 januari 2018

Alle pups zijn de feestdagen goed doorgekomen en voor zover ik gehoord heb heeft niemand last gehad van het vuurwerk! De meest uitgesproken foto's die ik hiervan heb gekregen zijn van Bono in zijn bench, totaal niet onder de indruk, en Bica met Dazzle...

Vandaag zijn de pups alweer 4 maanden oud en ze groeien als kool. Zelf kon ik vanavond Balou wegen op de hondenvereniging, makkelijk voor de juiste dosering voor het ontwormen... 16,5 kg... ik til haar met moeite in de auto!

Miko is een fantastische hond volgens Fons, duidelijk helemaal schotvast gezien het vele vuurwerk terwijl hij buiten was maar meer oog had voor alle gezellige buren. Hij 'heeft wel nog ontzettend veel groeimarge in het gehoorzamen' en is een echte waterhond die graag kloddernat wordt (vind ik zo'n geweldige kreet!). Hij is enorm gegroeid en weegt nu 18,2 kg!

Bica heeft met Dazzle en Dana de feestdagen gevierd. Ze doet het heel erg goed op de verschillende trainingen maar in huis is ze een nogal ondeugende en ondernemende dame.

Bo is een eigenzinnige deugniet. Hij wil veel spelen en ravotten en trainen kost wat geduld. Als er niet genoeg snoep gegeven wordt is hij niet meer zo gedreven.... haha, typisch voor een platjas! Wel keurig zindelijk (Balou is nog wel eens te druk en vergeet dan dat dat buiten moet...)

Claire heeft het heerlijk in de bossen met Teddy.

Floyd is keurig zindelijk en enorm aan het wisselen. Bovenkaak is al helemaal nieuw, onder lijkt het een fietsenrek van een kleuter. Hoektandjes moeten er volgens de familie ook echt uit maar die hoor ik overal! Nog even geduld! Hij is lekker ondeugend en leert snel. Is heel sociaal met andere honden, beetje wild. Apporteert voor geen meter, meer een blik van 'haal maar zelf' Gek op alles wat leer is of iets als lamsvel.

Bono is ook al een tijdje zindelijk en tikte vorige week ruim 15 kg af. Lekker aan het wisselen en gelukkig maar één keer een kip gegrepen in de tuin. Staat niet zo handig half in de deuropening en past nog net in de wasmand.

Lola 29 december : "Het groeien gaat nog steeds erg gestaag ( mensen zijn aldoor weer verbaasd als ze haar een weekje niet hebben gezien) ze weegt ruim 13 kilo. Is inmiddels enorm aan het tanden wisselen en begint wel wat puber streken te krijgen. Verder is ze dol op mandarijntjes en komkommer En af en toe hebben we het idee dat we een kat in huis hebben ipv een hond want als er een doos of kratje in huis staat dan zit Lola erin"

Vesper poseert in het Gouwebos en heeft alle aandacht voor Marion

Balou is druk aan het wisselen en vindt het nog steeds een feest in Bo haar oren, lip en staart te bijten. Bo speelt een beetje te wild met haar dus voor beider rust houden we ze af en toe lekker even apart. Samen in de mand of kong kluiven blijft natuurlijk wel een feestje!

Haar oogjes zijn wat onrustig en ze heeft er antibioticadruppels voor gehad en daarna rustgevende druppels. Als ik zeg even oogjes doen gaat ze er keurig voor zitten maar echt helpen doet het niet. Ook Sole en Bica (en vroeger Bo) hebben er last van gehad en op advies van Jacquelien laat ik het maar even zo zolang er geen pus uit komt. Elke keer dat graven in die klei zal ook niet echt helpen pffff. Ze leert snel, is alert en het valt me op hoe hard ze al kan rennen achter Bo aan. Bij commando 'hier' is ze er eerder dan Bo en gaat op de training ook feilloos... even kijken of ze dat kan doorzetten in de puberteit!

26 december 2017

Even wat losse foto's tussendoor!

Floyd kan lekker blijven genieten van de sneeuw!

Alerte Claire!

Sole mag met haar tante Loena mee voor de eerste lange afstandswandeling!

Balou heeft Bo haar favouriete slaapplek ingepikt...

Toch blijft bij Bo liggen ook nog er prettig (en nee dat is geen plas maar achtergebleven kwijl na het nuttigen van een kong!)

Ik heb wat hindernissen tijdens het voorbereiden van het kerstdiner, 2x zwart

En Bo begrijpt duidelijk niet dat ze vanaf deze week niet meer drie keer per dag te eten krijgt.... ze is op gewicht.

25 december 2017

Kerstwensen!

19 december 2017

Aan niets is meer te zien dat dit Bo haar kleine mannetje was.... Miko knapt graag een uiltje met de baas...

Sole tijdens haar jachttraining!

Bono gooit zijn pas gevulde voer- en waterbak om dus gaat zich maar even lekker buiten uitleven!

17 december 2017

Als laatste ga ik naar Kesteren, naar Vinnie die zich mijn stem ook nog herinnerd haha....

16 december 2017

Zaterdag heeft Jacquelien jachttraining met Bica in Gorinchem....

Dat is niet zo ver hier vandaan dus komt ze aansluitend de stamboom en dvd even ophalen. Bo kijkt er van op dat er opeens weer twee pups zijn!

En de dames zijn moeilijk uit elkaar te houden. Het is maar goed dat Bica een halsbandje om heeft! Balou laat wel duidelijk even weten dat dit tegenwoordig alleen maar háár huis is... maar het is natuurlijk wel heerlijk zo met je zus te spelen!

14 december 2017

Vandaag op bezoek bij Claire in Bosch en Duin. Ik word enthousiast begroet aan de achterdeur door een dolblije flat en haar grote vriendin Teddy!

Na uitgebreid spelen braaf buiten plassen en dan op haar favouriete plekje bij de achterdeur liggen.... voor het totale overzicht...

De kluifjes vallen in de smaak!

Alice appt me later een filmpje en foto van Claire die helemaal wild wordt als ze 'puppies hier' hoort op de dvd!

12 december 2017

De sneeuwpret is deze week niet langer voorbehouden aan Floyd.... wat een flattepret in die nieuwe witte wereld!

Bica

Bo

Sole heeft haar eerste jachttraining...

Floyd

Balou

8 december 2017

Het was een hele rit vandaag door regen, natte sneeuw en hagel maarrrr... 3 pups bezocht! Ik begon bij Cindy en Lola in Zwaag. Lola plaste helemaal van enthousiasme, neem het haar eens kwalijk. Wat een heerlijk lief en rustig hondje die overal mee naar toe gaat, wat af en toe even mag duren want net als alle broertjes en zusjes bepaalt zij zelf wanneer ze doorloopt en wanneer het even niet voor dat moment is haha.

Verder naar het noorden, Sint Maarten (je komt nog eens ergens) waar ik door wind en hagel bij Cindy, Loena en Sole als het ware naar binnen word geblazen! Drooggelikt door Loena en Sole als hartelijke ontvangst... Sole is natuurlijk ook al begonnen met haar pupcursus en daar komt vanaf dinsdag de jachttraining bij.

In Hoofddorp 'even' een stoeltje oppikken niet wetende dat door wegwerkzaamheden de weg naar Katwijk niet een kwartier is maar drie kwartier. Ach, dat is wel inclusief file... Blije Bo kan toch geen klokkijken en is blij dat ik er ben. Ondeugd die aandacht blijft vragen en het ook nodig vindt een blaadje met glaasjes blaffend uit te dagen. Hilarisch. Als Wil hem een oor geeft kijkt hij nergens anders meer naar om.

Bo geniet van het strand alhoewel het schuim op de uitlopende golven best wel een beetje eng zijn... maar graven is natuurlijk geweldig! Zal maar niet zeggen hoe ze dat bij Bo thuis noemen...

Half 10 vertrokken, half zeven thuis waar nog een beetje sneeuw ligt. Balou vond het eerst niet echt wat maar toen Bo helemaal los ging in de boomgaard bleek het toch wel geweldig te zijn! Floyd weet natuurlijk niet beter, die deinst niet terug van een pak sneeuw zoals op deze foto...

7 december 2017

Weer een heerlijk bezoekje met stamboom en dvd.... deze keer bij Bono, pupje groen, knuffelkoning! Heel toevallig heet Bono officieel op zijn stamboom ook Bono! Twee zielen één gedachte?

6 december 2017

De dames en heren groeien allemaal voorspoedig.... Floyd en Vinnie voorop! Even op een rijtje:

Floyd12,7 kg5-dec
Vesper9,8 kg2-dec
Lola9,8 kg6-dec
Sole9,8 kg1-dec
Bica10,6 kg4-dec
Bono10,3 kg1-dec
Vinnie12,8 kg4-dec
Miko10,7 kg5-dec
Balou10,7 kg1-dec
Bo10,0 kg6-dec
Claire11,0 kg5-dec

Als je als 11e pup geboren wordt en je bent 11 kilo hoort daar toch een mooie foto bij? Claire!

Bono geniet van het leven... morgen ga ik met hem kroelen!

Gisteren was ik in Roosendaal dus kon ik mooi even bij Miko langswippen die in niks meer op onze kleine Speedy lijkt.... qua uiterlijk dan want meneer is zijn karakter niet kwijt hoor!

Balou met haar uitschuifpoten....

2 december 2017

Balou was vandaag naar de dierenarts voor haar 12 weken enting en tikte 10,7 kg af op de weegschaal. Floyd haalt ze nooit meer in haha.... Opvallend vinden we dat op dit moment haar koppie zoveel veranderd en de neus zo duidelijk mooi naar voren komt. Zag dat gister bij Vesper ook al en vanochtend op facebook bij Bono.

1 december 2017

Vandaag de stamboom, dna-profiel en puppy dvd gaan brengen bij Marion en Vesper in Waddinxveen. Het weerzien met pupje rood was hartverwarmend en een feest der herkenning. Ik heb ervan genoten haar te zien reageren en zeker zelf hebben ervaren hoe goed ze het doet! Stralend blij ei!

Amy had voor Lola ook een surprise gemaakt, een puppyauto!

25 november 2017

Heerlijk om regelmatig berichtjes, foto's en video's te krijgen en zo te kunnen zien dat het overal lekker loopt! We stevenen af op de 12 weken enting en dan zijn ze lekker overal veilig... Ook fijn om te horen dat bij de meesten alweer de tweede puppytraining erop zit. We hopen dat ook het zindelijk zijn tot de kleine koppies doordringt... Balou heeft regelmatig nog een misser maar gelukkig 's nachts niet!

Claire en Teddy vermaken zich prima en spelen heerlijk samen ondanks dat Claire Teddy al boven de kop gegroeid is!

Bono heeft zijn favouriete plekje gevonden....

Vesper vindt het autorijden steeds leuker worden want dan gaan ze iets leuks doen!

Sole mocht met tante Loena mee gaan socialiseren op de Fair bij Haarzuilens...

De dvd's staan te branden.... dus ik begin voorzichtig te plannen om ze samen met de stamboom en DNA te brengen.... pfff, jullie wonen echt ver uit elkaar! Maar ik kom eraan en als dat jullie te lang duurt sturen we het op, laat maar weten! Time flies...

22 november 2017

Wat een heerlijk weer vandaag om in de tuin te werken.... Bram en ik dan want anderen hoefden natuurlijk alleen maar te spelen...

Floyd is in de Alpen voor het eerst in de sneeuw geweest en vindt de bergen sowieso een groot feest!

21 november 2017

Marilyn stuurde me heerlijke foto's en video's van Bono op het strand en in de tuin. Bono eet nog steeds graag liggend... ik vraag me af of hij nog steeds eerst zijn brokken op de grond 'graaft' haha

Cindy stuurde me een uitgebreid verslag over Lola die uitgebreid aandacht krijgt in dit jonge gezin en elke ochtend mee naar school wandelt met de dochters... natuurlijk één groot feest op het schoolplein en lekker dicht bij huis!

19 november 2017

De pups zijn al ruim 10 weken oud en iedereen heeft het er maar druk mee! Ze groeien als kool en als ik de foto's en filmpjes kijk die gestuurd worden zijn ze allemaal dolgelukkig in hun eigen huis. Wij kunnen er alleen maar van genieten te zien hoe ze nu echt allemaal zich ontwikkelen als eigen individu met eigen flatfratsen. Ook lopen we geloof ik allemaal met krassen op armen en handen van die venijnige tandjes. Balou heeft al heel wat kluiven voorgeschoteld gekregen als alternaief! Even een klein overzichtje zodat alle nieuwe baasjes ook kunnen kijken naar de broertjes en zusjes van hun geweldige viervoeter! We doen het maar gewoon op volgorde van geboorte...

Floyd (pupje geel) vloog in de cabine als handbagage naar Zwitserland zodat de rabiës procedure waarbij je tot 15 weken moet wachten om je pup mee te nemen legaal omzeild wordt aangezien je dan geen doorgang door België, Frankrijk of Duitsland hebt waar dit verplicht is. Hij piepte even en ging lekker een dutje doen.

Thuis in de bergen groeit hij als kool en gaat dit weekend voor het eerst de sneeuw in!

Vesper (pupje rood) heeft haar draai helemaal gevonden in Waddinxveen. De dierenarts vond haar prachtig, stoer, onbevangen en zeer goed gesocialiseerd.

Van Lola (pupje blauw) heb ik helaas geen foto's maar haar laatste bericht was goed. Wil Lola nog wel even meegeven dat het prachtige boeket dat haar baasjes ons gaven toen ze haar ophaalden pas gisteren uit de vaas gehaald is. We hebben genoten van die prachtige amarylissen!

Sole (pupje oranje) was al snel dikke maatjes met Loena, zus van Bo! Ze delen de speeltjes en Sole volgt haar tante in het brengen van de dummy! Mooi stel, zon en maan!

Bica (pupje roze) zou Noa gaan heten maar Jacquelien vond haar officiële naam Bica beter bij haar passen, heel erg leuk vinden we dat! Bica is al begonnen met de puppy jachttraining en was na een paar dagen al dikke maatjes met Dazzle.

Bono (pupje groen) heet toevallig officieel ook Bono en trekt er al met de hele familie op uit naar een lunchroom!

Vinnie (pupje lila) is een relaxte pup die de zindelijkheidstraining duidelijk door heeft maar nog niet helemaal dat dat bijten niet de bedoeling is in planten, veters of lamp. Balou is ook van het snoeien buiten, vooral de beukenhaag dus wij herkennen dat wel... Vanmorgen is hij voor het eerst naar puppycursus geweest en vond dat uitermate spannend.

Miko (pupje bruin/Speedy) had volgens Annemie beter Duveltje geheten, maar dan wel een lieve gelukkig. Lopen met hem noemt ze 'doggydance' en hun dierenarts had in 30 jaar praktijk zelden zo'n gesocialiseerd en zeker hondje gezien. Dinsdag bracht ik de stamboom naar Miko en hij was zo enthousiast dat hij echt even mijn kin moest openhalen... what's new? De kleinkinderen zijn ook helemaal verliefd op deze dappere vent.

Balou (pupje beige) begint een beetje door te krijgen dat de nestomgeving is veranderd en dat je dus niet zo maar binnen kan poepen en plassen... ging bij Bo toch een stuk sneller als pup. 's Nachts doet ze het prima in de bench van ongeveer half 11 tot 7 uur. Ze vindt het heerlijk om los te rennen in de boomgaard maar het eerste stukje aan de riem haar comfortzone uit mag even duren. Dan moeten we echt heel erg leuk doen want mevrouw gaat gewoon zitten en omkijken. In de tuin de planten en heg snoeien is grootste hobby naast rottende mispels eten waardoor je echt heel erg diarree krijgt.

Van Bo (pup grijs) werd een foto gestuurd met ondertitel 'het spook Bo'.... denk dat iedereen die wel begrijpt. Zo leuk dat hij net zo heet als zijn moeder! Hij is onderzoekend, alert en ondeugend. Beetje baldadig (nog een stel beschadigde handen) en gisteren begonnen met de puppycursus. Thuis kan hij lekker ravotten door de slurf die hij gewend was.

Claire (pupje lichtblauw) heeft het hart gestolen van Alice en Peter en woont lekker dicht bij het bos. Ze heeft last gehad van oogstmijt en dat noem ik omdat ik er nog nooit van gehoord had. Dat schijnt zo vreselijk en lang te jeuken en komt door beten van een mijt die eruit ziet als een klein rood spinnetje dat voorkomt in bos en gras. Goede les voor iedereen denk ik. Ze is de grote vriendin geworden van Jack Russel Teddy en weegt ondertussen al net zo veel! En maar spelen die twee...

En dan die mama, Bo.... wordt weer steeds meer zichzelf en was helemaal opgewonden toen ze na twee maanden aan de riem weer mocht rennen. Haar tepels trekken aardig terug maar nog niet genoeg voor Balou om af en toe te proberen eraan te hangen. Wordt pedagogisch afgestraft door Bo die het bijten van Balou ook niet erg op prijs stelt en het echt wel laat horen als haar oor of lip of poot pijn doet. Ze vindt het wel heerlijk om met Balou te spelen en ze liggen gelukkig ook vaak samen te slapen.

Bram is nog druk bezig met de dvd, eenmaal klaar dan kan ik mijn toer beginnen met stamboom, dna en dvd.

5 november 2017

Alice en Peter staan om kwart over tien met een feestelijke fles champagne op de stoep om Claire te halen, pupje lichtblauw. Ook zij is er echt aan toe een 'nieuw leven' te beginnen.

Wij bereiden de afscheidslunch voor met familie omdat onze jongste zoon volgende week verhuisd naar Brazilië. Balou wentelt zich in alle privé aandacht...

Ook van de daarop volgende wijnproeverij is ze niet echt onder de indruk!

Om half zes zijn Bram en ik alleen met Bo en Balou... er komt een hele aparte rust over ons heen in de wetenschap dat alle pups een fijn en veilig thuis hebben gevonden en we op de hoogte zullen worden gehouden van hun groei en capriolen! Ik zal mijn best doen regelmatig foto's die jullie sturen in het dagboek te zetten zodat iedereen weet hoe het de broertjes en zusjes vergaat!

4 november 2017

Gisteravond is er te laat nog diarree geweest om een gezondheidsverklaring voor vervoer in het paspoort van Be-No te zetten maar vanochtend konden we aan de vloer al zien dat er geen probleem meer leek te zijn. Pen en papier weer bij de hand en gelukkig heeft elke pup voor 10 uur een keurige drolus gedraaid en goed gegeten. We kunnen 6 pups met een gerust hart uit laten vliegen. Het wordt een drukke ochtend want nu worden 6 pups opgehaald! De tassen staan klaar met brokjes voor de eerste week, trainingssnoepjes, flatcoated retriever kalender met een zak botten en lekkers van pappa Yarby, halsbandje en riempje van moeder Bo én natuurlijk een stinkend stukje vetbed en knuffel voor in het anders ruikende nieuwe thuis.

Wil en Aldert bijten de spits af met pupje grijs, die zijn leventje voorzet met de naam Bo!

Marion en Willem mogen lekker nu pupje rood wel meenemen... Vesper was in april al 'gereserveerd'! Dat is wel heel lang wachten voor onze zen-puppymasseuse maar nu is het eindelijk zo ver!

Cindy en Mario nemen pupje blauw, Lola mee naar hun dochters...

Pupje geel, Be-No als zijn opa, gaat als Floyd mee met Jacomine en Mike naar Schiphol! Om 3 uur vliegt hij in de cabine mee naar Zwitserland! Zo hoeft hij niet te wachten tot hij een rabiës enting heeft gehad die werkzaam is na 3 weken en wat zijn leeftijd dan al op 15 weken zet... dat wil niemand!

Eindelijk mag pupje groen dan ook mee met Marilyn en Paul. Onze grootste knuffelbeer zal (heel toevallig) net als zijn stamboomnaam als Bono door het leven gaan en vast en zeker genoeg geknuffeld worden door de 4 kleine baasjes in huis!

Onze kanjer Speedy, pupje bruin wordt Miko zodra hij de voordeur uitstapt met Annemie, Fons en Jante. Hij verhuist naar België om hen heel blij te maken!

Bo vindt het allemaal wel prima, vooral natuurlijk de botten, koekjes en danoontjes die voor haar naar binnen gebracht worden!

We korten de ren wat in anders lopen Balou en Claire een beetje verloren rond. Ondertussen storten zij, hetzij onder licht protest, samen in in de bench. Als alle 6 de pups vertrokken zijn komt de post met de stambomen en het dna-certificaat... ach, goede reden om die langs te brengen met de dvd als die klaar is en weer even met onze pups te kroelen! we voelen ons ontzettend verwend met alle wijn, Belgische biertjes, bloemen, Zwitserse kaas en zoetigheden, chocola waarmee we bedankt worden voor onze goede zorgen. Wij zouden júllie moeten bedanken want we zijn dolblij met deze 10 heerlijke 'thuizen' voor ons elftal!

Ze amuseren zich prima samen en lijken de rest niet echt te missen...

Als je dan 's avonds lekker met zijn tweetjes kan dollen in de zitkamer met Bo is het natuurlijk helemaal bal!

Pupje lichtblauw, Claire vindt het televisieprogramma ook wel heel interessant...

Tevreden storten ze daarna in.

3 november 2017

Ik zal de bende in de ren van vanochtend niet verder beschrijven. Terwijl ik opruim staat Bram met papier, pen en waakzame ogen te kijken wie wat produceert. Speedy is nog steeds helemaal ok maar pupje groen loopt nog steeds leeg en grijs volgt hem. Vandaag worden 4 pups gehaald, grijs, groen, lila en rood maar we besluiten dat we groen en grijs hier houden tot ze in orde zijn en ik bel de toekomstige eigenaren dat het helaas opgeschoven wordt. We temperaturen alle pups maar niemand heeft koorts en Menno komt langs om de pups te checken en de giardia test te doen die gelukkig negatief is. Zou ook verwonderlijk zijn want afgezien van de diarree ogen ze helemaal niet ziek.

Op het moment dat Marion en Willem binnenstappen loopt hun pupje rood leeg... het spijt me verschrikkelijk dat ze nu voor niks gekomen zijn want ook haar laat ik nog niet gaan. Gelukkig begrijpen ze dat het voor de bestwil van de pup is en extra stress door een autorit en een nieuw thuis niet een goede start zijn. Fransje en Erwin komen pupje lila, Vinnie halen die uiteindelijk de enige pup is die meegaat, hij draaide vanochtend een prima bolus.

Om half één gaat pupje geel, Be-No ook nog meedoen... mijn hemel, hij moet morgenmiddag in het vliegtuig naar Zwitserland! Menno kan zo geen verklaring afgeven voor 'pup gezond voor vervoer'. Pupje blauw én lichtblauw zijn weer beter en Balou heeft het nog niet gehad. We lenen een bench voor in de zitkamer en isoleren haar zodat er een kans is dat morgenochtend het nest diarree vrij is en zij niet pas begint en de reisverklaring om zeep helpt. Rest ons de hele dag om om de beurt precies bij te houden wie wanneer wat doet en wat extra aandacht te schenken aan de wakkeren want naar buiten gaan lijkt ons ook niet verstandig en Bo komt sinds gisteren niet meer langs voor de toetjes. Zij is weer helemaal in orde maar we weten natuurlijk niet of zij het heeft doorgegeven dus er wordt niet meer gezoogd hetgeen haar overigens duidelijk frustreert.

2 november 2017

Rustig dagje gelukkig want nu krijgen pupje lila en blauw 's morgens ook diarree, 's middags gevolgd door pupje groen en lichtblauw. Speedy is weer fit als een fiddle en Marianne denkt aan het 24- uur virus... zou bij die kleine pup bruin kloppen. We blijven schoonmaken en de lucht in de keuken is vreselijk dus het is fijn dat er geen bezoek komt!

1 november 2017

De dag begint met het overgeven van Bo... gevolgd door spuitpoepen van Speedy. Hij voelt zich duidelijk niet lekker en wil niet eten, gelukkig wel wat drinken. Aangezien zijn broers en zussen hem niet met rust laten leggen we hem lekker in de zitkamer onder toeziend oog van Bo op het mooie kussen van pupje grijs dat hier ligt om 'ingegeurd' te worden.

De rest ligt voor het laatst vredig bij elkaar in de keuken want twee pretpakketten staan te wachten op Jacquelien, Cindy en Henk die hun pup komen halen! De eerste twee die uitvliegen...

Daar gaat ze, pupje oranje, vanaf nu Sole, op naar haar nieuwe thuis waar haar tante Loena, zus van Bo op haar wacht!

Nog even poseren om te laten zien wat een vreselijk lief en mooi koppie ik heb!

Niet veel later volgt pupje roze. Het plan was haar Noa te noemen maar haar officiële stamboomnaam Bica staat Jacquelien dusdanig aan dat Bica ook haar roepnaam wordt! Bica gaat wonen bij flat Dazzle!

Speedy wordt in de loop van de middag steeds alerter maar vindt geloof ik dat hij daar wel riant ligt...

Pas tegen de laatste maaltijd komt hij van het kussen af en kan hij weer terug tussen de druktemakers, hij voelt zich duidelijk een stuk beter en eet zelfs alweer wat mee.

Dan is er weer ruimte voor het één op één moment met Bo voor de andere pups

31 oktober 2017

Toch altijd weer fijn als je na een lange nacht alles weer schoon, gevoed en blij hebt...

Lars en Anil komen even kijken of ze wel gegroeid zijn!

Is gelukt, niet zo gek als je ziet hoe ze aanvallen 😀

Toch lijken de brokjes soms lekkerder als ze uit mijn hand komen haha

Graag gedaan voor dit soort beloningen!

En dan storten we in... kan gewoon in het openbaar toilet máár dan moet je je wel realiseren dat een goed opgevoede broer of zus gewoon over je heen plast... tja, dat heet nestgeur toch?

30 oktober 2017

Een hele spannende dag, voor de pups, voor ons en natuurlijk voor alle toekomstige pupeigenaren! De puppytesten. Het weer is ons goed gezind, droog met een zonnetje en Meta en Marijke worden geïnstalleerd onder de kersenbomen bij Sjors. Jacquelien woont de testen bij 'op jacht naar jachttalent'. Sjors verzorgt ons prima en heeft natuurlijk bijzondere aandacht voor haar oogappel Speedy! Zo grappig, hij is bezig met de test en ruikt haar volgens Meta gewoon! Daarom laat Meta onze held even Sjors begroeten... lief!

Puppy halen, testen, puppy terug, evalueren, puppy halen...... x 11! Ik heb bewondering voor Meta en Marijke want ze blijven enthousiast! Ik ben 's avonds gesloopt, wil er niet eens aan denken hoe zij zich voelen! Mijn dank is groot en ik vond het een geweldige dag! Marijke en Meta spreken van een mooi nest met een bijzonder goede neus, zelfverzekerd, mensgericht en als er iets nieuws is wordt de schrik snel hersteld en gaan het onderzoeken verder. De foto's van het moment dat ze het spoortje oppikken spreken voor zich!

Pupje rood

Pupje beige

Pupje lichtblauw

Pupje oranje

Pupje roze

Pupje blauw

Pupje groen (niet zo veel foto's want hij wil eigenlijk alleen maar lekker knuffelen met Meta... heerlijk!)

Pupje lila

Pupje geel

Pupje bruin/Speedy

En daar word je zoooo moe van!

29 oktober 2017

Lazy Sunday... voor zover dat kan met zo'n zwart elftal! 's Morgens puppy knuffelen door Cindy, Rebecca en Paul

Lekker na de lunch naar buiten met uitdaging emmers!

Het koelt snel af dus het knuffelen met Fransje, Roos en Anne doen we binnen...

28 oktober 2017

Lekker rustige zaterdag met alleen Marilyn en Paul met twee van de jongens als knuffelaars...

de heren vinden de pups toch wel erg bijterig geworden!

27 oktober 2017

Leuke maar drukke ochtend met Marianne en Nel die de pups 'neer komen zetten' voor the bone... ik vind het allemaal reuze spannend maar de pups vinden voornamelijk het blikje van Nel interessant! Is echt een conditietraining voor Marianne! Het licht in onze keuken is altijd een draak om foto's te maken dus excuses voor de beroerde belichting...

Het showen en staan zit in ieder geval nog niet echt in elke pup... alhoewel sommige modellekes?!

pupje lichtblauw

pupje oranje

pupje beige

pupje blauw

pupje rood

pupje roze

pupje lila

pupje groen

pupje grijs is een apart geval....

voor het blikje van Nel gaat hij lekker ervoor zitten

werkt een Danoontje beter? Mwah, Marianne is niet tevreden maar meneer vindt het wel genoeg

pupje bruin/Speedy

pup geel ... nee geel is echt geen pupje meer maar een hele stoere reu! Officieel op zijn stamboom vernoemd naar zijn opa Be-No! Wellicht is dat het?

Na de lunch hebben we even een korte bui maar daarna komt Sjors pupzitten bij de teefjes die lekker buiten zijn (jaja, ook tegen de roofvogels natuurlijk!) en gaan Bram en ik met de heren in de buggy naar de boomgaard!

Ze gaan meteen los en genieten

26 oktober 2017

Na de dagelijkse opstart van schoonmaken en eten beginnen ze aan de door Bo aangekauwde grotehondenbotten... een waar feest en omdat ze zo lekker groot zijn kan je met twee of zelfs drie tegelijk knagen

De nieuwe trainers waar de matjes niet uitgetrokken kunnen worden om vervolgens versnipperd te worden zijn gearriveerd en ook deze slapen erg lekker haha

We boffen zo ongelooflijk met het weer in oktober! Om 10 uur is het al heerlijk buiten en begint het transport naar buiten. Bram draagt er nog twee tegelijk maar mij lukt dat echt niet meer! Het is weer heerlijk herfstweer, we boffen enorm en de pups kunnen lekker buiten spelen, slapen en eten. Scheelt ook een boel rommel binnen!

's Middag komt Jacquelien pupknuffelen en nemen we de 6 teefjes mee in de van haar zus geleende buggy naar de boomgaard en gemaaide maïsveld. Ze kermen en klagen de hele weg maar kunnen gelukkig geen kant op!

Ze vinden het allemaal superspannend

Gras en overrijpe appels eten, spelen, hollen, komen als je geroepen wordt en heel graag aan de maïsstoppels knagen

Maar ook verwonderd om zich heen en naar de anderen kijken...

En dan hoppa weer in de buggy en terug... ze zijn een stuk rustiger of storten zelfs in!

Thuis aan broertjes doorgegeven en ervaringen gaan 'indromen'

En Bo heeft rust dat haar elftal weer compleet is

25 oktober 2017

Voor degenen die denken dat een nest puppy's alleen maar leuk, lief en schattig is, zo tref je de keuken 's morgens aan

Maar ja, dan maken die lieve, leuke, schattige koppies die je vol verwachting opwachten dat toch ook snel wel weer goed!

Overzichtelijke dag met weinig bezoek en prima buitenweer.... Koffie buiten met retrieverkenner Petra

Dan de pupindeling van de dag, spelen

slapen

slobberen bij Bo

24 oktober 2017

Vandaag de dag van het lichamelijk onderzoek en eerste vaccinatie... Menno staat om 1 uur voor de deur en het is nog best een klus om alle pups een beetje in toom te houden maar gelukkig hebben ze snel door dat die pot puppykoekjes niet zomaar op tafel staat!

Het hele zwarte elftal wordt lichamelijk goedgekeurd... wat een heerlijkheid! Hun paspoorten worden ingevuld.

Dan kunnen we gelukkig weer spelen met onze piraat...

23 oktober 2017

Heerlijk weer dus we kunnen weer naar buiten! Elke dag een beetje frisser maar dat is goed voor de vacht en ze hebben duidelijk nergens last van! Bram start buiten met de zogenaamde 'roofvogelwacht'...

De ochtend begint met Amsterdamse knuffels van Patricia en Alexandra in combinatie met Kooise aandacht.

's Middags komt de aandacht van Fons en Annemie... Annemie heeft een wel heeeel aantrekkelijk vest aan!

22 oktober 2017

We hebben tot nu toe erg geboft met het weer maar vandaag is helaas een beetje troosteloos. Erg nat buiten dus niet in de ren... we gaan het anders doen vandaag! De ochtend begint met Cindy en haar drie dochters.... tja, als je dan de eerste in de ren bent word je door het hele elftal uitbundig begroet!

De aandacht is overigens vlot afgeleid...

Ondanks haar sloffen blijft het toch een beetje overweldigend... zeker als je sloffen misschien nog leuker zijn dan je tenen de vorige keer?

Gelukkig komen al snel Wil en Aldert de pupenergie delen maar hebben ook Danoontjes voor Bo meegenomen...

Met al dat gemiezer buiten is de ren niet echt een optie... aan een lijntje lopen is nog niet zo simpel maar wel heel leuk om te doen!

Rest ons ingestorte pups... maar weer full of pep voor Peter, Alice (nogmaals dank voor de heerlijkheden van Ameland!) en Marilyn, Paul met 2 van de vier jongens...

21 oktober 2017

Een zaterdag die regenachtig begon maar helemaal prima opklaarde.... dus 's morgens spelen met een kartonnen doos en die gekke dingen die waren opgehangen en een groot succes werden!

Lunch is binnen maar dan breekt de zon door en hoppa naar buiten! Even later komen Inge en Elina (helaas zonder kleine Fedde die te moe was) met bloemen aan om te gaan genieten.

Marion en Willem met kleindochter Elise hebben weer een lekkere kluif voor Bo en een 'bosje' kluifjes voor de pups meegenomen. Elise vindt het heel spannend maar als veel pups tegelijk je belagen wordt het toch een ander verhaal...

Ik ben er nog steeds niet achter wat Marion doet maar ze maakt elke pup helemaal zen!

Cindy en Henk geven geen massage maar gaan ermee aan de wandel in de tuin. 'Wat zijn ze snel en ze grommen ook echt'

Menno en Lieke komen met Tijn en Bella voor thee, pups én heerlijke dadeltaart gebakken door Ellen! Iedereen vindt hem heerlijk Ellen!! Pups weer ontwormd en weer wat geleerd... met deze gewichten is Drontal pup echt een beetje teveel slikken, beter een pilleke. Ach, allemaal weer gelukt en dan is er eten en een naslobber van Bo.

Het koelt snel af dus om half zes ligt het elftal weer binnen en is het of er een bom is gevallen....

20 oktober 2017

Voor mij een hele andere daginvulling... ochtendritueel dweilen, ruimen en voeren achter de rug en op naar Helmond om huizen te gaan bekijken met zoon en schoondochter! Bram neemt de honneurs vol verve waar, ruimt zelfs heul veul poep op en ik kom thuis in een keuken met tevreden pups en een kokende man! Waar vind je ze nog? 😀

19 oktober 2017

Het is vandaag voor het eerst dat de zwarte bende droge brok krijgt... ze kijken er niet eens van op, wel voor de zekerheid even bij de ander kijken of die wat anders heeft, en gaan meteen aan de slag. Ze kauwen elke brok perfect, niemand verslikt zich en het wordt een grote puinhoop die Bo tijdens het naslobberen brokzuigt. Voor het geluid hadden ze hier wel een opname kunnen maken voor een reclame van krokante chips!

Dan het prachtige weer in en de pups zijn uiteindelijk van half 10 tot 6 uur lekker buiten op 19 oktober met Bo op wacht voor de roofvogels...

Drukke dag voor de boeg met Jacomine, Mike, Marieke en Janneke uit Zwitserland, Ellen met Marijke en Theo + jaja pappa den Yarp en opa Be-No en Fanny van Marijke en Theo. Even later schuift Jaquelien ook aan om haar lunch een beetje voort te zetten. Voor koffie heeft de familie die het eerst arriveert geen tijd.... meteen in de knuffelstand!

Lekker helpende handjes bij het eten, ach uiteindelijk komen ze allemaal wel aan hun trekken...

De lunch hebben Bram en ik binnen gezet en alleen Janneke en Marieke eten buiten... juist, tegen de roofvogels! Daarna is het tijd om de drie honden uit de auto te halen en de pappa en mamma weer eens te herenigen. De liefde is meteen weer terug, zo mooi!

Uitgedold ook gewoon weer bij elkaar gaan liggen... kijk die poten!

Verkenning in de boomgaard...

Be-No, vader van Yarby doet lekker mee...

Terug thuis dan kennismaken met de pups... Yarby blijft Bo interessanter vinden haha. En Bo? Die vindt alles best, ook 3 honden bij haar pups!

En Jacomine, Marieke en Janneke knuffelen gewoon door

De rust keert terug en er is nog genoeg tijd om te spelen, eten, drinken en slapen voordat de zon verdwijnt en ze binnen verder slapen!

Na de dagafsluiting met Bo zijn ze helemaal tevreden!

18 oktober 2017

Ingrid belt want de kinderen willen zo graag de pups knuffelen... ze herkennen veel van Tosca, hun flat en grote vriendin van Bo die precies een jaar jonger dan Bo is.

Met kinderen spelen, daar wordt je pas moe van!

En het slaapmutsje is weer met Bo en Bram... wel slordig van 3 pups om gewoon op moeders kussen te plassen...

17 oktober 2017

We hebben samen met Bo en haar elftal twee dagen geen afspraken en geen bezoek... ook wel weer eens lekker en zeker met dit weer! Het relaxte programma begint met een nieuw kluifje dat duidelijk in de smaak valt...

Pups lekker naar buiten, wij een beetje rommelen in de tuin en... ik lees de kranten bij, pal naast de ren nadat Bram zich hardop heeft afgevraagd of een roofvogel een pup kan meegrijpen... brrrr... Bo helpt mee de wacht te houden en het elftal stort in

En de dag wordt afgesloten met een één op één onderonsje met Bo in de zitkamer

16 oktober 2017

Een drukke dag voor de boeg én prachtig weer, het is gewoon weer even zomer! Meteen maar lekker naar buiten als de zon in de ren staat en dus lekker uitgedold en super rustig als Kees de pups komt chippen en hun DNA afneemt. Ze geven geen kik en turken erna meteen weer lekker door.

's Middag komt alleen Menno nog even langs met Tijn en Bella. De kinderen zoeken tussen de pups de kleurtjes waarvan de nageltjes nog geknipt moeten worden... echt teamwerk. Het is werkelijk heerlijk weer en de pups eten lekker buiten voordat ze om half zes naar binnen gaan. Dat scheelt een hoop opruimwerk!

En dan kunnen we nu natuurlijk de officiële namen van elke pup onthullen... Bram had ze al in de pups hun status gezet maar toch....

Reutjes :

Be-No Yarbo van het LingeNest - pupje geel (Be-No is vernoemd naar zijn opa, vader van Yarby die ook bij Ellen woont en was de eerstgeborene)

Bric Yarbo van het LingeNest - pupje bruin (Speedy)

Bono Yarbo van het LingeNest - pupje groen

Boots Yarbo van het LingeNest - pupje lila

Boris Yarbo van het LingeNest - pupje grijs

Teefjes :

Balou Boyar van het LingeNest - pupje rood

Bengel Boyar van het LingeNest - pupje blauw

Blues Boyar van het LingeNest - pupje oranje

Bibi Boyar van het LingeNest - pupje beige

Barbouche Boyar van het LingeNest - pupje lichtblauw

Bica Boyar van het LingeNest - pupje roze

Neem aan dat iedereen begrijpt dat Yarbo en Boyar het prachtige stel Bo en Yarby symboliseert!

15 oktober 2017

Zo rustig als het gisteren was zo druk is het vandaag. Als eerste arriveren Jessica en Davey al snel gevolgd door Andja en Ivan. Iedereen kijkt ervan op hoe zeer ze weer gegroeid zijn en wat een kabaal ze kunnen maken.

Met zes personen staan de pups natuurlijk in no time buiten en daar wordt het spelen en knuffelen voortgezet...

's Middag hebben ze de volle aandacht van Wil en Aldert met hun kinderen en Cindy met haar drie dochters. Lekker weer even binnen beginnen waar ze in diepe slaap liggen en dan hoppa weer naar buiten.

Wel heeeel vermoeiend hoor al die aandacht dus we storten eenmaal weer binnen na het eten compleet in.

Als extraatje vandaag dan nog maar wat quality time met Bo om de beurt in de zitkamer?

14 oktober 2017

Een prachtige nazomerdag met veel kansen voor nieuwe ervaringen! 's Morgens was Marilyn de enige toekomstige eigenaar aanwezig en dan ben je gegarandeerd het middelpunt van belangstelling van die zwarte bende...

Lekker twee keer naar buiten in de ren en in 'ploegendienst' met behulp van Sjors en Eliane de eerste kennismaking met gras. Deze droelusjes zijn echt nergens bang voor en je ziet ze genieten!

Eerst even verkennen, beetje happen in die gekke groene sprieten... mispels zijn te groot om aan te vallen en die mama loopt ook nog rond!

Tweede mijlpaal... water is niet meer eng, we drinken het gewoon!

Bo houdt alles goed in de gaten en vindt het heerlijk met ze te spelen in het gras

En dan kan je echt niet eerst meer eten want dan stort je in...

Morgen weer een dag toch? En dan wordt het nog lekkerder weer! Misschien kunnen we dan wel een tukje doen buiten na het spelen?!

13 oktober 2017

Fleur en Annabel komen net op tijd om de pups weer mee naar binnen te nemen waar ze natuurlijk heerlijk knuffelbaar zijn na het buiten spelen want ze storten praktisch in van vermoeidheid...

's Middags hebben Bram en ik net alle elf weer buiten als Liesbeth en Marianne arriveren met een zak vol speelgoed! Ze vallen met hun neus in een zwerm zwarte wakkere pups!

Geef Liesbeth een pup en je hebt geen kind meer aan haar 😀

En tegen de tijd dat het kroost weer instort maken vele handen licht werk bij het transport naar binnen...

12 oktober 2017

De ochtend begint droog maar alles is nog echt erg vochtig. Dus nog maar even binnen spelen en dan kan ik snel boodschappen doen.

Om twee uur komen Johanna en Marijke... vele handjes maken licht werk dus 'vliegen' de pups lekker naar buiten

Bo vindt het reuze spannend en wil absoluut meedoen... de pups voelen zich meteen thuis!

Er ligt nog niet teveel speelgoed in, eerst maar eens even wennen maar de tent is meteen favouriet!

Ballenbak, omgevallen totempaal... alles wordt uitvoerig onderzocht...

Van de ene naar de andere kant rennen als je geroepen wordt is ook helemaal het einde

Daarna lekker even slobberen bij Bo om vervolgens helemaal in te storten.

11 oktober 2017

Weer van dat druilweer, het lijkt echt pas donderdag te worden voor ze naar buiten kunnen. De schommel valt binnen ook in de smaak (wordt wel beetje te regelmatig op geplast maar ach...) en slapen blijft de grootste hobby.

's Morgens komen Nicoline, Sterre en Brigitte op de 'knuffel' en 's middags rust in de tent... ook weer lekker!

Maandag 16 oktober komt Kees Versluis van de Raad van Beheer om de pups te chippen en DNA af te nemen... ook DNA van Bo overigens want dat was in haar tijd nog niet verplicht. Zo kunnen ze dus controleren of de pups écht van Bo en Yarby zijn. Dus de stamboeknamen zijn goedgekeurd, worden dan aan de pups gekoppeld en weten we eindelijk wie wie is haha... Ook is de afspraak voor de puppytest gemaakt op maandag 30 oktober. Dan komen Meta en Marijke van de FRC deze testen afnemen en kunnen Bram en ik gaan puzzelen welke pup waarheen gaat en dus welk teefje bij haar moeder blijft. Woensdagochtend 1 november vliegt het eerste teefje dan al uit naar Krimpen aan de Lek... het lijkt ineens een beetje te snel te gaan, zeker nu ze elke dag meer hondje en meer eigenwijs worden.

Soms weten ze precies waar ze moeten plassen en poepen maar ook heel vaak zijn ze dat vergeten en wordt de trainer gebruikt als slaapplek...

10 oktober 2017

Voor het eerst komt Jacomine met haar zus en twee dochters uit Zwitserland over voor het puppyknuffelen! Op zoek naar een stoere reu die in de bergen én natuurlijk vooral ook de sneeuw wil lopen. Maar zo ver is het nog niet, eerst smelten en oh- en ah-en...

9 oktober 2017

Heerlijk, een maandag zonder afspraken. Tussen de buien door maken Bram en ik een ren buiten waar ze behoorlijk de ruimte hebben zonder door de hele tuin te dollen! Ballen voor de ballenbak buiten zijn besteld en nu is het wachten op het beloofde mooie nazomerweer... tunnel en tent liggen al in huis. Gelukkig kunnen ze zich binnen ook goed vermaken (ze weten immers niet beter) en hoor je af en toe een gil als scherpe tandjes door een oor, poot of staart gaan. Ze zijn verre van zachtzinnig met elkaar!

Bo waagt zich af en toe in de zwarte wirwar en ze speren achter haar aan. Als ze gaat liggen wordt ze helemaal overdonderd dus blijft ze heel verstandig staan en kan zo de nageltjes én vooral tandjes nog aardig hanteren.

7 en 8 oktober 2017

Weer weekend.... dus puppyknuffelen! Eerst Francien met Milan en Luuk.

Cindy en Henk komen voor het eerst in Acquoy. Zij kennen Bo al want haar zus Loena woont bij hen en er was een hereniging met de nestwandeling en op de fokdag. Loena krijgt er straks dus een nichtje bij in huis!

's Middag waren Willem en puppy masseuse Marion er gezellig weer bij... heeft u problemen met uw pup en is deze ietwat nerveus? Bel dan Marion! Ze worden ultra-zen!

Ook was er weer groot genoegen met Annemie en Fons die deze keer dochter Jante en kleindochter Delia hadden meegenomen...

Zondagochtend met Menno weer nageltjes geknipt en ontworrmd terwijl zijn kinderen Tijn en Bella de pups van nieuwe namen voorzagen : Flash, Groentje, Happertje, Wildertje, Anhorn.... 😀 slaap je net, komt er een broer of zus je hardhandig met die vlijmscherpe tandjes wakker maken om te spelen; ook bovenop slapende familieleden springen werkt soms wel...

6 oktober 2017

De pups zijn alweer 4 weken oud... wat is er veel veranderd in die weken (behalve mijn gebroken nachten in de keuken dan haha maar die zijn het allemaal meer dan waard!). Ze zijn rond de twee kilo, alleen Speedy loopt wat achter maar heeft met zijn 1700 gram zijn geboortegewicht het meest verdubbeld! Je vist hem er ook niet zo maar meteen uit als ze allemaal door elkaar liggen. Ze eten goed, de darmen werken goed en de tandjes komen venijnig scherp door. Grote tenen knabbelen staat momenteel met stip op 1!

De koppies :

pupje Grijs:
pupje Beige:
pupje Blauw:
pupje Geel:
pupje Lichtblauw:
pupje Rood:
pupje Bruin (Speedy):
pupje Groen:
pupje Roze:
pupje Lila:
pupje Oranje:

5 oktober 2017

Spelen?

Daar word je heel moe van...

Dan maar lekker knuffelen met Jessica en bij haar instorten!

Ze eten nu 4 keer per dag geweekte puppybrokken en als toetjes lekker slobberen bij Bo... water drinken is nog steeds niet echt hun ding maar begint wel op gang te komen.

's Middags is Jacquelien bij het middagmaal en 's avonds komen Bram en Rave een handje helpen... pupje lichtblauw stort in...

Hoeveel kan een pup knuffelen op een dag?

4 oktober 2017

Dierendag.... ach, het is hier elke dag dierendag! Als je de enige bent die wakker is zal je jezelf moeten vermaken...

Als ik vast op het trainingsmatje ga slapen kan ik meteen plassen als ik wakker word...

's Avonds komt Béatrice collecteren voor de dierenbescherming, hoe toepasselijk vandaag, en er moet natuurlijk ook even gekroeld worden met de puppies.

3 oktober 2017

Het voeren met de Weanafeeda is werkelijk een uitvinding nu de pups weten hoe ze behoorlijk uit een bakje moeten eten. Iedereen zijn eigen bakje en je kan altijd even gaan buurten of daar instorten.

Nog even een toetje bij mamma, spelen en weer slapen.... wat een mooi leven heb je als pup!

2 oktober 2017

Een rustig dagje na een druk weekend. Ook voor de pups lekker relaxed...

De werkpkist gaat eruit want ze liggen er helemaal niet meer in, waarschijnlijk omdat het te krap en te warm wordt met z'n allen. Geeft lekker de ruimte om te hobbelen en te spelen.

Het schema van 4x geweekte puppybrokken zit er goed in, om 8 uur/ 12 uur/ 4uur/ 8 uur en tussendoor wat slobberen bij Bo. Spelen wordt er gedaan voor het eten want erna storten 'we' in... Het krakende speelkleed is zeer geliefd en ook de oktopus wordt van hot naar her gesjouwd.

Rave komt beschuit met muisjes eten en 's avonds helpen met de laatste maaltijd, Bram is schaken.

1 oktober 2017

We beginnen de ochtend met de eerste kennismaking met Marilyn, Paul, Stefan, Nout, Sander en Teun... de ren is bijna vol haha... de jongens helpen ook met het eten geven maar hebben duidelijk meer soort van smetvrees dan hun ouders!

Even later voegen Andja, Ivan en Diane zich bij het gezelschap en kroelen lekker mee... soms zijn mensen meer poezenliefhebbers maar gaan bij deze pups helemaal om, toch Diana?

's Middags komen Fons en Annemie, Alice en Peter, Wil en Aldert...

Ook zij worden natuurlijk aan het werk gezet met de pups maar we hebben niet het gevoel dat het een straf is!

De pups zijn in ieder geval allemaal zeer tevreden en storten in...

Mijn ouders komen nog even helemaal genieten van de kleintjes bij thee met beschuit met muisjes

Het kan niet op vandaag... 's avonds komen Albert en Lydia even wijnen tijdens de laatste eetsessie! Wat een gezelligheid!

30 september 2017

De dag begint zeer gespannen. Bo heeft al een paar dagen diarree maar begint vrijdagavond ook over te geven. Rijst met gekookte kip, beetje bouillon, niks houdt ze binnen en ze is er gewoon beroerd van. Voedt en poetst wel maar het gaat duidelijk niet van harte. Om half vijf zaterdagochtend blaft pupje grijs me wakker... hij heeft duidelijk honger. Ik ga Bo zoeken en die ligt als een dood vogeltje op de deurmat in de gang met een plas gal voor zich... ze kwispelt niet eens en ligt heel vlak te ademen. Ik maak me zo ongerust, neem haar temperatuur (geen koorts dus gelukkig geen ontsteking maar wat dan wel?). Ze heeft absoluut geen animo om naar buiten te gaan laat staan haar pups te voeden. We denken erover het eerste pupknuffelweekend af te zeggen en hopen dat ze hier goed uitkomt. Om haar te ontlasten zitten de pups om 5 uur 's morgens alweer op tafel voor de geweekte brokken en hebben nergens last van, gelukkig! Om 10 uur staan Marion en Willem voor de deur... ik ben nog niet helemaal klaar met de grote schoonmaak maar het knuffelen kan beginnen hoor! Bo is wat opgeknapt en heeft wat gekookte kip en een hardgekookt ei achter de kiezen met als toetje haar favouriete danoontje!

Even later arriveren Cindy en Mario met hun dochters Yara, Linsy en Amy en wordt het helemaal bal voor de pups. Bo vindt het allemaal prima!

Er wordt geknuffeld en ingestort...

terwijl Bram en Mario Formule 1 kijken.... En we kunnen natuurlijk wel wat helpende handjes gebruiken bij de maaltijd!

En dan is het natuurlijk weer tijd om langzaam in te storten...

's Middags komt Menno met Lieke en dochter Bella op de thee met beschuit met muisjes... worden gelijk de nageltjes weer geknipt, die groeien zo hard!

29 september 2017

Loek komt puppies knuffelen bij oma Niek... hij wil ze echt allemaal een kusje geven!

Vandaag gooien we eten over een andere boeg... allebei een pup voor ons op tafel met een portie in puppiemelk geweekte puppiebrokken gemengd met een beetje mousse. Daarna proberen wat water te drinken en poetsen maar weer... Het kost ons anderhalf uur voor het hele elftal maar werkt goed!

En hun dank is groot!

Beetje bij beetje proberen ze ook zelf water te drinken maar eng blijft het wel... brrr, ze proesten ervan

28 september 2017

Een beetje afwijkende dag want ik blijk een aderontsteking te hebben en moet naar het UMC voor controle... alles onder controle. Bram neemt de honneurs waar en aan het eind van de middag komt Jacquelien puppies knuffelen. Ook is het de eerste dag voor starters mousse! De pups beginnen heel rustig in allemaal hun eigen bakje maar het wordt even later natuurlijk een grote smeerboel!

Weer schoongepoetst valt het elftal voldaan meteen weer in slaap...

Ook de nieuwe mandjes vallen goed in de smaak!

27 september 2017

De pups blijven 's nachts maar lawaai maken in de kist en willen er gewoon uit... ik denk dat ze het te vol en te warm vinden want als ik het deurtje weghaal marcheren ze er meteen uit en zoeken een plekje in de ren. Bo komt dat natuurlijk prima uit want zij vindt voeden in de kist ook niet helemaal top meer en ligt liever ruim erbuiten... Bo stelt haar jongens voor :

Pupje Grijs

Pupje Lila

Pupje Geel

Pupje Bruin oftewel Speedy

Pupje Groen

26 september 2017

Een dag van eten, drinken, slapen, groeien en beginnen met elkaar een beetje uit te dagen... ook het voorzichtige kwispelen is zeer aandoenlijk. Bo stelt haar meisjes voor :

Pupje Roze

Pupje Oranje

Pupje Rood

Pupje Lichtblauw

Pupje Beige

Pupje Blauw

25 september 2017

Iedereen is nu dik twee weken oud... tijd om eens een bolletje tartaar te proberen om het bijvoeden op te starten en de darmen positief te beïnvloeden. Bo vindt het reuze spannend en kijkt buiten de ren of er niets overblijft voor haar.

1 tartaartje voor 3 pups dus 4 tartaartjes levert 12 bolletjes op, Bo boft! Eerste hapje vinden sommigen een beetje vreemd maar de meesten gaan er meteen vol voor! Ik hoor mijn vader begin zeventiger jaren toen er een nestje ruigharige teckels in huis was : "Het moet niet gekker worden, wij eten half-om-half en de pups tartaar"... zo was het vanavond hier ook! Foto's van de pupjes aan de tartaar zijn te vinden onder 'pups' : een pupje aanklikken en zijn of haar gewicht en foto's zijn te zien. Het wegen in deze derde week doen we om de dag. Als de buit binnen is strekken ze zich uit, geeuwen een keer en vallen tevreden in slaap...

24 september 2017

Lazy Sunday voor de pups, niet voor Bram en mij! Bram maakt het zwembad winterklaar en pupproof als ze straks buiten 'ontsnappen' en ik ga verder met het 'katten-onprettig-onmogelijk-maken' project in de rest van de tuin. Opgespoorde poep verwijderd en hopen dat het nu geminimaliseerd is... Bo vindt het heerlijk weer mee naar buiten te mogen!

23 september 2017

Nu de oogjes en oortjes open zijn worden de kleintjes meteen avontuurlijker en trekken erop uit. 's Nachts het poortje dicht en blijven ze rustig in de kist snurken maar overdag liggen ze liever erbuiten, al dan niet in het zonnetje. De luiken voor het raam gaan deze dagen regelmatig dicht omdat het gewoon te warm voor ze wordt, tot onvrede van de toeschouwers op de dijk.

's Middags is het tijd voor de nageltjes en de eerste keer ontwormen met Drontal pup. Ze vinden het niet eens vies, wel een beetje gek, maar het maakt de pups meteen rustig na het gespartel van het knippen... gelukkig komt Menno me helpen!

22 september 2017

Alle oogjes zijn open en volgens ons hebben de oortjes meteen meegedaan en komen er nu twee zintuigen ineens tegelijk bij! Ze gaan tegenover elkaar zitten en beginnen dan een soort van blaffen, te koddig! Behalve één pup, die klinkt een beetje als een pinguin haha... we zeggen niet welke...

Bram haalt twee doodligstangen eruit want ze manouvreuren zich af en toe helemaal klem en het wordt ook een beetje krap in de kist om te voeden voor Bo. Ze vindt het wel prettig om dat met alle ruimte om zich heen voor de kist te doen.

Speedy zoekt meer de knuffels op...

21 september 2017

Bijna twee weken oud en vanochtend hebben pupje geel, rood, oranje en lila hun oogjes opengedaan. De rest zie je het bijna proberen maar dat zal wel inbeelding zijn! Pupje groen, lichtblauw, rood en Speedy doen echt verwoede pogingen om te lopen... het wordt weer tijd voor een filmpje gok ik...

19 september 2017

Drinken... slapen... tijgeren... dromen... groeien...

18 september 2017

Bo vond het vannacht echt allemaal even té vermoeiend... en heeft deze nieuwe voedstand verzonnen. Pups zijn zo flexibel en passen zich gewoon aan om 4 uur 's nachts!

Toch lekkerder als je rustig zo kan voeden of niet dan... kussentje onder je kop...

Moet de werpkist verschoond worden heb je een relaxte baas en hond met hongerige pups en daarnaast een trosje pups.

17 september 2017

Een heerlijke rustige zondag zoals een zondag hoort te zijn.... een dagje kranten lezen van de hele week met het gesmak van de pups of geknor van Bo op de achtergrond. Alles schoon, alles tevreden.

Bo wordt steeds meer zichzelf en wil ook weer eens wat verder wandelen nu het zo mooi weer is. Begrijpt niet dat we nog niet gaan zwemmen maar net voor het wiel omdraaien op het grindpad.

Ik blijf absurd veel foto's maken maar je ziet gewoon elke keer weer zo iets liefs, dus smelt-foto maken-smelt

16 september 2017

Vandaag zijn alle pups echt een week oud en tien pups hebben hun geboortegewicht net of ruim verdubbeld. Pupje oranje mist 10 gram dus dat zal ook niet lang meer duren. Jessica en Davey komen dit vieren en brengen taartjes voor ons en een 'kauwdonut' voor Bo mee.

We proberen een beetje foto's te maken van de koppies maar ze zijn niet zo van het poseren! Bo is duidelijk klaar met haar naweeën, gaat vaker de kist uit maar houdt daarbij natuurlijk wel haar pups goed in de gaten! Ze voedt graag buiten de kist dus halen Bram en ik dan de pups in 'ploegendienst' eruit. Er is per slot van rekening 1 tepel tekort en zo hebben we ook goed in de peiling of iedereen wel aan de beurt komt. Bo is ook veel rustiger als het niet zoveel pups tegelijk zijn en als ze klaar is met poetsen valt ze gewoon diep in slaap tijdens het voeden.

Onder het hoofdstukje pups heeft Bram per pup in kaart gebracht hoe ze groeien, in cijfers en in grafiek met hun eerst geposeerde profielfoto. De eerste en tweede geborene pups, reutje geel en teefje rood, lagen wellicht in de baarmoeder ook dicht bij elkaar... ze zoeken elkaar elke keer weer op!

15 september 2017

Een heerlijk rustige nacht zonder gegraaf, gepiep, weeën, onrust en niet één keer naar buiten hoeven in dit herfstweer! Bo ligt de hele nacht rustig met haar pups in de werpkist en de kleintjes vallen gewoon in slaap met de tepel in de bek. Hun oortjes zijn duidelijk nog niet open.

Lars komt even kijken hoe ze het maken en staat te kijken van de groeispurt. Dat is wel een Danoontje waard!

Aan het eind van de ochtend komt Menno de nageltjes knippen. Bo ligt klaar buiten de kist voor de pup die klaar is en ze meteen beloont voor goed gedrag.

44 pootjes met 176 nageltjes zijn geknipt, de rust is wedergekeerd...

Nog even verschonen en wegen en dan drinken en groeien we alleen maar weer verder vandaag!

14 september 2017

Na een hele onrustige nacht met maar twee uurtjes slaap voor Bo en mij bellen we 's morgens vroeg naar het telefonisch spreekuur in Sleeuwijk. Bo heeft duidelijk veel pijn door de heftige naweeën en vindt gewoon geen rust vanaf 2 uur 's nachts. Ze wil elke keer naar buiten omdat ze het gevoel heeft dat ze moet ontlasten. Het is gewoon zielig om te zien en ik kan niets anders doen dan haar strelen en kalmeren. De pups merken er niet veel van. Aangezien ze geen koorts heeft of andere probleempjes moet ze er toch doorheen. In de loop van de dag knapt ze zienderogen op en lijken de samentrekkingen minder pijnlijk.... we slapen allemaal een beetje bij...

13 september 2017

Het is hier hollen of stilstaan, vredig stil met alleen gesmak of tijgeren met veel geluid! Bram en ik hebben ons ritme gevonden... als hij 's morgens opstaat ga ik naar het 'echte' bed om verloren uurtjes van de nacht in te halen. Om twaalf uur wegen en alles schoonmaken en verschonen.

De nieuwe weegschaal bevalt ongelofelijk goed en ook als ze er doorheen tijgeren kunnen we op het getoonde gewicht vertrouwen. Bijna alle pups zijn boven de 500 gram, pupje rood mist nog 20 gram en onze tijger Speedy nog wel meer maar heeft zijn geboortegewicht ruim verdubbeld! Op de foto kan je goed het verschil zien; Speedy ligt in het midden met links een broer en rechts (lichtblauw) een stevige zus.

Ook het klooien met de verschillende kleurtjes band is opgelost. Als de pasteltinten vuil werden waren ze bijna niet niet meer van elkaar te onderscheiden dus werden er wat alternatieve bandjes gezocht... ik zal een lijstje maken met het geslacht, de oorspronkelijke kleur en de definitieve kleur nu er steeds meer een echt bandje omkrijgen. Voor een paar is dat nog een beetje te groot en voor de zekerheid laat ik het lintje ook nog even zitten... ze hebben er geen last van...

Bo heeft erg veel last van naweeën en is dan zeer onrustig. Ze staat dan in dubio voor de kist te piepen want eigenljk wil ze meteen weer moederen maar van die samentrekkingen knapt ze ook niet op natuurlijk. Als ze weer zo'n golf gehad heeft, soms met braken, is ze moe en haalt ze haar slaap dicht bij haar kroost weer snel in!

12 september 2017

Menno komt 's morgens Bo en de pups checken. Bo vindt het allemaal prima en alle pups hebben een gesloten verhemelte, geen wolfsklauwtjes, rustige navel en de hartjes klinken goed. Verder een relaxte dag met bezoek van jongste zoon Lars en Anil en een prachtig bloemstuk van Ellen en Yarby. No more comment... alleen maar genieten... dus alleen maar wat foto's!

11 september 2017

Na een zeer rustige nacht (en toch moet ik elk uur even kijken, soort inwendige wekker) begint Bo al vroeg weer met haar gierende hormonen. Eruit, erin, naar buiten, egel zoeken, graven... hetzelfde patroon. En weer hebben de pups er geen last van. Het betekent wel dat Bram of ik de hele tijd rond de kist willen zijn en dat zeker doen totdat de hormoonspiegel weer een beetje in balans is...

Wat een leven, eten... slapen... groeien... en wat kunnen sommigen een stennis maken als ze niet hun favouriete tepel te pakken krijgen of nog erger, geen tepel is vrij!

Het hele elftal is de ingedroogde navelstreng kwijt.

De weegschaal krijgt steeds meer kuren en we vertrouwen het niet meer... snel een nieuwe besteld, morgen in huis!

10 september 2017

Na een onrustige nacht, je schrikt op bij elk geluidje en dat is voor mij toch wel heel lang geleden, begint Bo de dag onrustig. Het lijkt erop dat ze aan het stoeien is met haar hormonen... in en uit de kist, graven in haar kussen of in de kist, beetje gestresst als ze haar egel niet kan vinden... de pups hebben er helemaal geen last van. Die krijgen met regelmaat hun melk aangeboden en een poetsbeurt. Je ziet ze bijna groeien.

Ook onze Speedy, pupje bruin, blijft een tijger en knokt voor zijn plekje... daarna zoekt hij graag zijn moeder op...

Het is een mooie rustige dag waarop bezoek helemaal niet gewenst is en Bo lekker met haar pups kan bijkomen. En wij ook!

Stoel of kussen voor de kist en blijvend genieten van deze kleine wondertjes met hun staartjes om af te lezen of ze drinken of niet.

8 en 9 september 2017

Later op de avond probeer ik een beetje voor te slapen... Bo blijft onrustig en komt even voor half elf naast me liggen. Ik sla mijn arm om haar heen en voel de eerste perswee. Ik leid haar naar haar werpkist en Bram belt de 'bevallingsassistenten'.

Bo perst vier keer en om half elf stipt perst ze pupje geel in mijn hand, een reutje. Tijdens de laatste wee laat ze haar snoet al bij het vlies zien en doet precies wat ze moet doen, alsof het haar zoveelste nest is. Niets zo mooi als de natuur! Ze maakt hem helemaal schoon, bijt de navelstreng door en ik leg hem aan. Hij begint meteen te zuigen.

Net op tijd want pupje rood dient zich aan om 23.03, een teefje. Bo is van de vlotte, de eerste perswee was om 22.59! Ik open het vlies bij haar neusje en Bo pakt haar verder uit en bijt de navelstreng door... ze is immers al reuze ervaren!

Meteen maar door dan... om 23.13 ligt pupje turquoise (wordt later een blauw bandje) in mijn hand, een teefje.

De volgende perswee is om 23.19 en om 23.20 ligt pupje oranje (beetje ruzie met de bandjes... oranje laat los, wordt zalm en daarna mint haha... puzzeltje) in mijn hand, weer een teefje. Ze wordt zonder vlies geboren en de navelstreng is tijdens de geboorte afgebroken.

Menno noteert, Sjors en ik wrijven helemaal verder droog en Sjors doet de gekleurde bandjes om. Bram filmt en draagt de kruiken, warme handdoeken, bandjes en wat te drinken voor Bo en ons aan. Wat een team! 4 pups in een uurtje...

Nu even tijd om doeken en onderleggers te verversen en om 23.55 begint Bo weer te persen, om 00.08 wordt pupje roze geboren, een teefje. Bo volgt weer keurig haar procedure en Sjors en ik ronden het af...

Dan hebben we wat langer pauze en suft Bo een beetje weg. De pups liggen tevreden te drinken, de staartjes krullen om. Om helemaal verliefd op te worden! Pupje oranje piept vrij continue maar haar buikje voelt goed zacht en ze drinkt goed. Vanaf 07.15 vindt ze het blijkbaar genoeg geweest en stopt met piepen. Tijd voor een Danoontje van de baas voor Bo, tip van Marianne om even een energie oppepper te krijgen!

Om 01.34 komt pupje groen, een reutje, met zijn bekje opengesperd naar buiten. Ik maak snel het vlies open en hij pruttelt meteen.

Pupje lila (wordt een blauw mix bandje want lila was niet meer te onderscheiden van andere pastel...), een reutje, komt om 01.52 eerst met zijn achterpootjes naar buiten, stuitligging. Ik moet even schakelen maar dankzij de fokcursus weet ik hoe te handelen. Hij begint na het aanleggen niet meteen te zuigen maar na een paar keer geholpen te hebben het kleine bekje rond de tepel te krijgen laat hij niet meer los en zuigt alsof zijn leven ervan afhangt... en dat doet het natuurlijk ook!

Om 02.18 onze held van de nacht... pupje bruin floept zonder vlies en afgebroken navelstreng in mijn hand. Wat een kleintje, een puppypup. Hij weegt maar 160 gram! Zijn zuigreflex is echter enorm en hij begint meteen om om 7.30 al 210 gram op de weegschaal af te tikken! Speedy Gonzales luidt zijn bijnaam meteen... hij tijgert gewoon tussen zijn broertjes en zusjes door en neemt de voorgezogen tepel graag over!

We hebben twintig minuten pauze tot 02.38 en Bo heeft maar twee minuten nodig voor pupje zwart, 02.40, een teefje zonder vlies.

Bijna een uur later volgt pupje grijs om 03.36, een reutje.

Een lange pauze volgt en Bo doet een tussenslaap en terecht. Sjors en Bram gaan ook slapen zodat ze aan het eind de wacht kunnen houden zodat ik kan slapen. We moeten twee uur en een kwartier wachten op pupje wit die in stuitligging naar buiten komt, het is een teefje.

11 pupjes liggen nu tevreden te drinken of te slapen maar Bo blijft weeën houden en Menno en ik denken dat we nog een pup voelen bewegen. De dierenarts telde minstens twaalf bij de echo dus dat zou goed mogelijk kunnen zijn. Bo krijgt druppels utero (05.45) want ze is doodop en lijkt niet door te kunnen persen na een perswee. Ze valt ook steeds in slaap tot er weer een perswee komt. Er missen ook nog 4 placenta's dus we blijven alert.

Om 07.30 herhalen we de utero en dat heeft twee placenta's tot gevolg... Bo eet er nog eentje op. Bo haar weeën worden steeds minder en ze wordt steeds rustiger. Mooi de tijd om de kist te verschonen en een lekker warm vetbed erin te leggen. De pups drinken gulzig of slapen tevreden. Menno gaat naar huis. Het duurt nu allemaal wel heel lang en Jacquelien biedt aan te komen. Om 11.40 onderzoekt zij Bo en geeft haar 2 eenheden Piton, herhaald om 12.45.

De laatste twee 'vermiste' placenta's verlaten Bo en Jacquelien onderzoekt haar buik nog een keer, verklaart het rustig. Klaar! Bo heeft er blijkbaar vrede mee en blijft hijgend rustig liggen om haar pups te voeren.

Wat een rijkdom! Ik heb zoveel adrenaline in mijn lijf dat ik niet moe ben... merk dat dat wel zo is als Bram me om 10 uur 's avonds naar mijn bed in de keuken verwijst... We bedanken Menno, Sjors en Jacqueline voor hun geweldige assistentie en natuurlijk ook de hulplijn via fb, Marianne van Fleur en Jacqueline van Happy!

8 september 2017

Bo maakt me wakker om half zes. Ze is onrustig, heeft een harde buik en ik vind de pups heel erg druk. Ik neem haar temperatuur, 37.1, en zeg haar lekker naast me te komen liggen. Om zeven uur gaan we naar buiten maar na haar behoeften gedaan te hebben wil ze meteen terug. Ze blijft onrustig en graaft en hijgt. Om 9 uur is haar temperatuur 36.6 en ze wil niet eten, dat hardgekookte eitje gaat nog net.

Het wachten begint en ze blijft heen en weer lopen tussen zitkamer, gang en werpkist. Hijgend en water loopt uit haar neus. Ze kijkt af en toe naar haar flanken en dan weer naar mij. Ze vindt het fijn als ik haar buik streel. Nu ik dit schrijf begint ze voor het eerst een beetje te janken...het is nu vier uur.

Foetus 9 weken

6 september 2017

De 58e dag... geeft toch een rustig gevoel te lezen dat de pups nu in ieder geval levensvatbaar zijn! Ik lig zelf niet meer ontspannen in mijn bed dus Bram zet vandaag een bed voor me in elkaar in de keuken. Bo heeft nergens last van, die is heel relaxed en ligt de hele dag te tukken. Ook het 3x daags temperaturen vindt ze geen enkel probleem, of het nou staand of liggend is.

Ze wil niet meer lopen met Bram dus we hobbelen samen de hele dag door kleine stukjes want wandelen kost haar zichtbaar steeds meer moeite. Alhoewel ze nog steeds een uitval kan doen om een dot gemaaid gras te bemachtigen (die ze dan toch weer moet inleveren). Thuis ploft ze dan meteen weer neer.

4 september 2017

Acht weken drachtig... de weken vliegen werkelijk voorbij. Bo groeit en groeit maar door en slaapt bijna continue. Je kan de pups nu ook duidelijk zien bewegen maar ze zijn heel rustig als Bo ze in de zon legt.

Afgelopen weekend de kraamkamer zo goed als klaargemaakt met dekentjes en moltons in de kist om te kunnen graven. Dan kan ze daar buiten mee stoppen... en ook die blik van "ik? graven?"

Ons bevallingsteam 'besproken', Menno en Sjors leggen de telefoon naast hun bed en willen het hele proces meemaken en meehelpen. Helemaal top! Na de bevalling zal Menno ook Bo en de pups controleren en later de pups hier thuis enten. Vandaag begonnen met haar temperatuur op te nemen en gelukkig heeft ze daar helemaal geen problemen mee.

31 augustus 2017

Donderdagavond een fokkerscursus bijgewoond van Marianne en Nel van de begeleidingscommissie van de FRC. Zeer leerzaam, zeker ook door de ervaringsverhalen van andere 'cursisten'. Ik lees me suf over dracht en bevalling maar er blijven altijd vragen openstaan en daar was deze cursus een zeer welkome aanvulling voor! Een tip was om tijdens de bevalling Bo een Danoontje te geven voor de druivesuiker....meteen geprobeerd en Bo vindt het heerlijk en likt zo het bakje leeg.

29 augustus 2017

Geweldig om tijdens het uitgebreide kroelen met Bo, ze vindt het heerlijk als je haar buik aait en kriebelt, een "verkeersdrempel" op haar buik tegen te komen. Een ruggetje? Even later beweegt het onder mijn hand en is het alsof een pootje tegen de buikwand drukt. Ook Bram voelt het duidelijk....en Bo kijkt ons aan met een blik van "dat heb ik nou de hele tijd al" haha. Gisteren bij Marianne en Ton genoten van die prachtige pups van Fleur om lekker mee te kroelen. Het maakt dat je zelf bijna niet kan wachten. Bo heeft het vandaag wel erg warm en ligt het liefst binnen op de koele tegels en zo op haar zij zie je goed hoe ze groeit. Het haar rond haar 10 tepels valt al behoorlijk uit. Van haar lover Yarby ontvangt ze een groot pakket met 4 mooie vetbedden die hij gewonnen heeft op een show...ze zullen goed van pas komen!

28 augustus 2017

7 weken drachtig en volgens de kalender is het makkelijk te voelen als de pups bewegen en soms zelfs te zien...dan voelen wij waarschijnlijk steeds als ze slapen... We hebben de wandelingen wat ingekort en zwemmen is uit het programma gehaald. Ze eet nu drie keer per dag en het gaat er gelukkig in als koek! Bo heeft een drukke week achter de rug waarin ze kennis heeft gemaakt met toekomstige eigenaren van haar pups. Ze vond de aandacht fijn en zeker de verwennerij met speelgoed en botten! Vanmiddag ga ik naar het nest van Fleur bij Marianne kijken om vast in de puppysfeer te komen...

21 augustus 2017

Het is alweer 6 weken geleden dat Bo gedekt is door Yarby...en we beginnen het heel goed te zien aan Bo. Het gaat opeens heel snel.

Haar buik loopt nu 'rechtdoor' in plaats van de opgaande lijn die ze normaal heeft en de tepels en borstklieren zwellen erg op. Ook van bovenaf op haar rug is goed te zien dat ze uitdijt.

Haar pups zijn ook al erg gegroeid...

14 augustus 2017

Vandaag is Bo 5 weken drachtig. Volgens de 9 weken kalender van de frc zijn de foetussen nu volledig ontwikkelde miniatuurhondjes en zullen nu vlot gaan groeien in de resterende 4 weken. Aan Bo zelf is nog niets te zien maar ze is wel veel aanhankelijker en rustiger dan normaal. Ongelooflijk dat de hele dracht in 9 weken plaatsvindt!

7 augustus 2017

Bo heeft haar echo gehad op 4 weken na de eerste dekking. Het was meteen duidelijk dat ze drachtig was en de pups zien er goed uit...de dierenarts telde er minstens 12! De tijd zal het leren en de natuur is niet te sturen, gelukkig niet.

23 juli 2017

Volgens de negen weken kalender hebben de embryo's zich nu genesteld in de baarmoeder en de komende twee weken zullen de belangrijke organen zich ontwikkelen. Nog twee weken wachten voordat we definitief weten of Bo drachtig is, maar de werpkist mocht al opgehaald worden bij vrienden. Een nieuwe "slaapkamer" naast onze slaapkamer waar Bo meteen haar intrek in heeft genomen. Ze ligt er de hele nacht in en zelfs overdag als ze even niet op onze voeten wil liggen.

Alle verzamelde en goedgekeurde speeltjes zijn gewassen en gedroogd. Zo kan elke pup tezijnertijd (indien nog niet kapot gebeten) zijn favoriete speeltje, gewenteld in nestgeur, mee naar huis kan nemen.

11 juli 2017

Na een geslaagde tweede dekking door Yarby vanmiddag maken we ons op voor de spannende vier weken tot de echo! Bo is er moe van ...

10 juli 2017

Na een eerste poging gisteren op het perfecte dekmoment waar we na twee uur nog niet veel opgeschoten waren (wel beetje dekken maar geen koppeling) togen we vandaag weer naar Ellen en Yarby. Yarby en zijn vader Be-no waren de hele ochtend al niet te harden en Bo liep thuis de hele tijd naar de auto met een blik "Gaan we al?".
We waren vijf minuten binnen en het was al bingo met een hele rustige koppeling van ruim 15 minuten er achteraan.

Ik was verbaasd hoe ze, beiden onervaren, precies leken te weten wat de bedoeling was. En tijdens de koppeling zo lief tegen elkaar waren.

Op een gegeven moment liet Bo Yarby los en was het klaar. Heerlijk om dit samen met de zeer ervaren Ellen te doen! Bo gedroeg zich anders en was er duidelijk meer klaar voor op deze 16e dag van haar loopsheid!

Morgen nog een extra keer en als het er dan niet meer inzit maar lekker spelen.... daar hadden ze vandaag geen tijd voor.

8 juli 2017

Om acht uur zijn Bo en ik in Sleeuwijk en om half twaalf is de uitslag binnen: 8,8. Morgen dekken en om twee uur heeft Bo een date met Yarby. Spannend!

7 juli 2017

De vierde keer progesteron prikken, nu gestegen naar 5,7. Dekadvies over 36 uur en eventueel voor de zekerheid morgenochtend nog een keer prikken.

5 juli 2017

De derde keer progesteron prikken, nu gestegen naar 2,1. Ze zit in de lift. Vrijdag weer.

3 juli 2017

De tweede keer progesteron prikken, nu 0,57. Vaginaal onderzoek wijst uit dat ze rijp is, dus progesteron blijft achter. Woensdag weer.

30 juni 2017

De eerste keer progesteron prikken in Sleeuwijk, slechts 0,3. Maandag weer.

26 juni 2017

Naar Sleeuwijk voor een vaginaal uitstrijkje voor bacteriologisch onderzoek. Bo vindt het maar niks en spartelt tegen. Na een mislukte poging op de tafel lukt het voor de tweede keer op de grond. Voor vrijdag een afspraak gemaakt voor de eerste progesteron test.

24 juni 2017

Bo is loops en verrast ons door ruim een maand eerder te beginnen. Ze heeft vast gewacht op de officiële registratie van het LingeNest. De natuur laat zich niet dwingen. Even schakelen en de bed and breakfast sluiten voor de maand september. Ellen en Yarby worden ingeseind, net als de toekomstige pupeigenaren. Spannend!

20 juni 2017

Het certificaat van de kennelregistratie is binnen. Pups van Bo zullen de deur uitgaan als "van het LingeNest"!

21 maart 2017

Het fokplan is goedgekeurd door de FRC!