LingeNest - Kennismaken


Eind maart krijg ik bericht dat het fokplan is goedgekeurd en voldoet aan de eisen van het fokreglement van de F.R.C. en wordt opgenomen in de lijst met te verwachten nesten. www.frc-nl.com ...het plannen kan beginnen.

In dezelfde week komt de Raad van Beheer langs voor de controle van de kennelnaam ‘van het LingeNest’ en we slagen met vlag en wimpel. Op 15 mei a.s. worden de aanvragen opgestuurd naar de F.C.I. in België, de Fédération Cynologique Internationale, de overkoepelende organisatie van de Europese Kennelclubs zoals de Raad van Beheer. Daar wordt gekeken of deze naam niet al ergens in gebruik is voor het officieel wordt toegekend.

Om er piekfijn uit te zien voor Yarby bezoeken we Trimsalon Piekfijn in Dordrecht waar ze als een keurige dame 1 ½ uur stilstaat. Rommelig erin, keurig eruit!

Op 17 april is de eerst ontmoeting tussen Bo en Yarby bij Ellen in Oostvoorne. Bo loopt de zitkamer in en plast meteen op de vloerbedekking...lekker begin. De kennismaking lijkt heel rustig maar snel wordt er lekker gespeeld. Het lijkt wel liefde op het eerste gezicht zoals ze met elkaar omgaan, match made in heaven! Twee toekomstige eigenaren, beiden voor een reu uit Bo haar nest, kunnen het vanaf het begin volgen!
Ter afscheid hebben ze nog een gezamenlijke actie…zelfs dat doen ze samen...
De Begeleidingscommissie van de FRC stelt voor om mee te doen aan de clubmatch op 28 mei. Hiervoor schrijven we Bo in en tevens voor de show op Tweede Pinksterdag in Arnhem/Venray. Omdat we hierin totaal geen ervaring mee hebben vraag ik Marianne Voorneveld of zij me wat tips kan geven over het voorbrengen. Ik heb haar nog nooit ontmoet maar ze stelt meteen voor om met Bo naar de Soesterduinen te komen voor een kleine training en oefeningen om Bo voor te bereiden. Ze stelt voor om na een paar weken nog een keer af te spreken om eventueel nog wat bij te sturen.

Deze wereld is nieuw voor mij maar het enthousiasme en bereidheid om te helpen met allerlei dingen zoals ik ondervonden heb bij de ervaren Ellen Hageman- Loeff, Nel Blaakman en Marianne Voorneveld vind ik ongekend en geweldig!!! Dank namens Bo en mij!