LingeNest - Historie


In 1995 werd de Flatcoated Retriever Swallowsflight Dark Ury toegevoegd aan ons gezin... Lars koos hem uit. Hij schoof bij de Golden Retriever Risky in de mand die zich meteen als een moeder over hem ontfermde. Hij heeft geen nacht gepiept als pup en heeft dit de rest van zijn leven volgehouden.
Risky en Ury verhuisden mee van Ede naar Acquoy in 2003, van bos naar boomgaard. Risky had al een tumor in haar bovenkaak maar hobbelde in haar normale rustige tempo lekker mee tot ze het te benauwd kreeg en we haar op 14-jarige leeftijd hebben laten inslapen. Ury was ontroostbaar. Hij kreeg zijn eerste grijze haren en werd ingetogener. Als hij op afstand een blonde hond zag speerde hij er enthousiast op af maar de teleurstelling dat het Risky niet was droop daarna van hem af. Toch bleef hij een echte Flatcoat en kende niet één chagrijnige dag. Altijd blij en altijd in voor een spelletje of kroelen.
Toen we zaterdag 5 november 2005 thuiskwamen van een theater matinee lag hij doodstil op zijn kussen...hij had zijn eten dat Lars had gegeven niet aangeraakt. Ik knielde naast hem, hij keek me berustend aan en zijn hart stopte met kloppen… ‘Als we ooit nog een hond nemen wordt het weer een Flatcoated Retriever’ zei Bram.
En toen kwam Bo...we haalden haar 2 april 2014 op in Ede. 'Doe maar een beetje rustig model vanwege de B&B' zei Bram tegen de fokker. We kregen de clown die een consequente baas nodig had volgens de puppytest…
Binnen een week was ze zindelijk en had ze de hele buurt verleid en de weken daarna groeide ze als kool.
In september togen we met haar weer naar Ede voor een nestwandeling en de fokker Wouter begroette haar met 'zo, wat ben jij mooi geworden!' Ze trok mooi op met haar moeder Peggy.
Op de fokdag november 2015 in Zaltbommel (ze was zeer geïnteresseerd in haar vader Pepsi, Nederlands kampioen 2016) krijgt ze ook een prachtig rapport van de FRC begeleidingscommissie betreffende haar uiterlijk en gedrag en een nestje begint te lonken…
Het duurt echter nog tot eind 2016 voordat ik het fiat van Bram krijg en dan ga ik meteen aan de slag. Onervaren maar trefzeker van de perfecte reu voor Bo die ik vind in Yarby van Ellen Hageman-Loeff.
Haar lijkt het een goede combinatie en zij zet me op weg met alle formaliteiten. Voor alle vragen kan ik bij haar terecht, in haar kennisbak van 42 jaar ervaring. Geweldig!

Het gaat beginnen! HD foto en oogonderzoek zijn prima, Patella was al goedgekeurd tijdens de fokdag. Kennelnaam is aangevraagd en het fokplan ter goedkeuring ingediend.

Bo beviel op 8 september 2017 van 11 prachtige pups. In "Nest 2017" staat alles omtrent dit heerlijk elftal. Daarboven komt haar tweede nest in beeld.