7 LingeNest - Shows

LingeNest - Shows


KCM 13 mei 2018 – KC Flevoland te Lelystad

Voor het eerst doet Balou mee aan de kampioenschapsclubmatch van de FRC. Voor Bo wordt het de tweede keer. Balou is als eerste aan de beurt.

De keurmeester stelt dat Balou vast een lekkerbek is. Nou dat valt eigenlijk wel mee zeg ik en vraag of hij haar te zwaar vindt... hij antwoordt zonder twijfel volmondig ja! Oeps, een TDtje, te dik? Neemt niet weg dat ze een VB krijgt.
De beurt is dan aan Bo in de open teven klasse. Bo haar tweede U! We zijn helemaal trots!
KCM 28 mei 2017 – KC Flevoland te Lelystad

Voor het eerst doet Bo mee aan de kampioenschapsclubmatch van de FRC en al vroeg rijden Bram en ik naar Lelystad. Het terrein is om 8.30 open en we zijn verbaasd dat er dan al een heleboel (party-) tenten staan… We zoeken een plaatsje uit voor onze bescheiden uitrusting van twee stoeltjes, een parasol en een coolmat voor Bo maar uitgerekend dat plekje wordt uitgekozen voor het fotograferen van de kampioenen! We mogen aanschuiven onder de 4 partytenten van het nest van Flow of Spirits, dank voor deze gastvrijheid!

De show werd aangepast aan het zeer warme weer met minder rondes lopen en zo koel mogelijk in de schaduw op je beurt wachten.
Er zijn in totaal 216 honden ingeschreven dus het is een drukte van belang.
Bo was ingeschreven voor de open klasse teven en wordt gekeurd door Louise Jones. Er zijn 30 teven ingeschreven voor deze klasse en ik ervaar een gezonde spanning deze eerste keer. Het mooi staan is absoluut een lastig dingetje voor haar maar het gaat helemaal niet verkeerd. Wel loop ik op een gegeven moment met een leeg showlijntje maar mevrouw draaft gelukkig nog keurig naast me mee en Louise kan er wel om lachen.
Louise Jones is duidelijk meer gecharmeerd van een kleinere teef hetgeen duidelijk wordt bij haar keuze voor de eerste vier en ook in het rapport vermeld wordt. Gelukkig mogen smaken verschillen en ik ben apetrots dat we met Bo haar eerste U naar huis gaan!

Bo haar rapport :

'Very sound well made through out. In good hard condition. Loved her happy outgoing attitude. Excellent bone and feet. Good shoulders and upperarm. Good length through ribcage. Well muscled. Good long head. I would prefer couple sizes smaller and a little more refiment all through for a bitch. Excellent'

Pinkstershow 5 juni 2017

Om 8 uur zitten Sjors en ik met Bo in de auto op weg naar de Pinkstershow georganiseerd door de KC Arnhem in de Evenementenhal in Venray. Het is een tweedaagse show en de flatcoats zijn Tweede Pinksterdag aan de beurt. Er waren 19 flatcoats ingeschreven met 6 teven in de open klasse, waaronder Bo. De keurmeester was Saskia Rathenau. Bo is in deze hal een stuk onrustiger dan vorige week buiten maar dat kan ook te wijten zijn aan de aanwezigheid van allerlei soorten honden om haar heen. Marianne Voorneveld staat deze keer tegelijk met mij in de ring en zegt bemoedigend dat het helemaal niet slecht ging… Zij gaat er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor voor Farah van nel Blaakman voor de open klasse én daarna voor de beste teef van het ras! Ik ben helemaal tevreden met de ZG.

Bo haar rapport :
"3 jaar oude levenslustige tante, die stil staan maar niks vindt. Goed oog, oor + gebit. Wat kort in hals en steil in voorhand. Wat lang in lendenen. Mooie kopline + staartaanzet. Krachtig bone. Voor iets wijd. Zeer Goed"
Jachtinstinct?

Op zaterdag 20 mei 2017 rijd ik met Bo naar het Loetbos waar ik heb afgesproken met Jacquelien Trijssenaar. Zij is langzaam maar zeker weer op zoek naar een tweede flatcoat waarmee ze op hoog niveau jachttrainingen mee wil gaan doen. Ellen heeft haar geattendeerd op het geplande nestje van Bo en Yarby maar in haar ogen is enkel het C certificaat van Yarby niet voldoende om haar te overtuigen. Dus we hebben afgesproken dat ze zelf kan ervaren wat er in Bo zit. Bo vindt het geweldig in een bos te lopen en zeker als daar riant water is...ze springt er meteen in. Jacquelien demonstreert met Dazzle het opzoeken en apporteren van een dummy over water en ik heb moeite om Bo tegen te houden zodat ze Dazzle niet achterna springt. Dan is het haar beurt. Mijn commando’s lijken natuurlijk nergens op maar Bo springt in het water, zwemt over, gaan aan wal, zoekt de dummy op en steekt die eigenwijs omhoog in het lange gras. Springt het water weer in, zwemt over en brengt de dummy bij ons. Ze vindt het geweldig! Een week later herhaalt Jacquelien dit met Ellen en Yarby en belt mij een paar dagen later op dat ze graag wacht op een pup van Bo en Yarby! Weer een pup waar een geweldig thuis op wacht!

Bo haar plezier in apporteren....