LingeNest - Yarby


Ik heet officieel Mon Ami van het Bevershof maar ze noemen mij Yarby en ik ben geboren in België evenals mijn vader en we wonen samen in Oostvoorne.
Ellen vertelt:

Yarby is een gezellige knuffelbeer die het heerlijk vindt om geaaid en gekriebeld te worden. Hij geeft dat ook duidelijk aan door naast mij op de bank te komen zitten en met zijn sterke voorpoten mijn arm naar zich toe te trekken richting borst of buik en dan kan het feest beginnen. Als het aan hem zou liggen stopt deze vorm van knuffelen nooit bij hem.

Ook is hij een geweldige apporteur. Apporteren is het in zijn ogen het leukste dat er bestaat maar daarvoor is hij dan ook een echte retriever. Of het nu de afstandsbediening van de TV is, mijn bril of telefoon, de krant die 's-morgens achter de voordeur ligt of een theedoek, het maakt hem niet uit. Alles wordt heel voorzichtig opgepakt en bij mij gebracht want hij is boterzacht in de mond zoals dat heet een eigenschap die hij ongetwijfeld van zijn vader Be-No zal hebben geërfd. Hij is dol op zijn vader waarmee hij in de beste harmonie samen leeft. Er is nog nooit een grom of grauw gevallen tussen die twee en ze vinden alles goed van elkaar.

Yarby, ook wel "den Yarp" genoemd is de 8e generatie in de lijn van Flatcoat reuen die ik sinds 1975 heb en ik hoop dat hij met de vrolijke Bo voor een mooie volgende generatie gaat zorgen waaraan de toekomstige eigenaren net zoveel plezier zullen gaan beleven als de eigenaren van Bo en Yarby dat doen.