LingeBed - Table d'hôtes


Table d’hôtes is van oorsprong een Frans idee dat ontstaan is bij de chambres d’hôtes (te vergelijken met een Bed & Breakfast). ‘Eten wat de pot schaft’ zou je oneerbiedig het principe van table d’hôtes kunnen omschrijven. Wat vriendelijker klinkt het om te zeggen dat je ’s avonds aan tafel schuift bij de gastheer en gastvrouw die de maaltijd bereiden. Een aanschuiftafel, een gastentafel? Zeker niet verplicht maar voor velen voelt het bijna als logisch dat je samen eet met de mensen bij wie je in huis logeert.

LingeBed table d\'hôtes

Je praat over andere dingen dan die van je eigen belevingswereld en levensinvulling waarbij het eten zelf en de omgeving meestal al genoeg gespreksstof bieden. In de zomer,  na een warme zonnige dag, eten we bij het zwembad midden in de tuin. Zwaluwen cirkelen rond de boerderij en langzaam zien we de lucht kleuren en de dag overgaan in de nacht ingeluid door de fladderende vleermuizen. Niemand is de Bob, er is slechts nog een trap te gaan...

LingeBed table d\'hôtes

  LingeBed table d\'hôtes

In onze omgeving is een ruime keuze aan restaurants, echter niet in Acquoy en na een hele dag fietsen of wandelen is het prettig niet weer te moeten opstappen... Een aperitiefje buiten in de zon of bij het zwembad gevolgd door een 3-gangen menu afgesloten met thee en koffie geeft dan een heerlijk vakantiegevoel! Hier eten we niet à la carte maar bij de boeking kan een voorkeur uitgesproken worden voor de Hollandse, Italiaanse, Franse, Thaise of Indonesische keuken. Bij ‘geen voorkeur’ laat je je lekker verrassen en indien gewenst koken wij vegetarisch, glutenvrij, suikervrij of zuivelvrij.

LingeBed table d\'hôtes

Een menu bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht afgesloten met thee en koffie. Het aperitief, de wijn en andere drankjes zijn inclusief. Graag minimaal 1 dag van te voren reserveren (bij zondagen 2 dagen).

Jezelf lekker laten verwennen en genieten van gastvrijheid, rust & ruimte, dat is wat LingeBed je biedt!