Onze reizen - 20 november


We beginnen vandaag met een rondleiding door Devon House waar Bram helaas niet mag filmen.
Gelukkig laat de gids zo lang op zich wachten dat hij de hele benedenverdieping al heeft vereeuwigd... Het is een prachtig 19e eeuws landhuis gebouwd door de eerst miljonair van Jamaica George Stiebel.
Op naar het Bob Marley museum (helaas ook weer alleen buiten filmen) waar we rondgeleid worden door een hele enthousiaste tante die ons in verschillende kamers ook gewoon laat zingen...of wil laten zingen haha... Valt dan nog tegen om even de woorden op te roepen van de nummers die je feilloos mee-humt...
Gelukkig regent het weer als we door moeten naar Mandeville (deels over de enige tolweg die het eiland rijk is!) en het is daar ook erg grijs bij aankomst. Het lijkt wel een jaarmarkt zoveel mensen zijn er op straat en voor je gevoel zijn het er gewoon teveel en voelt het een beetje bedreigend. Gelukkig vinden we uiteindelijk een klein zijstraatje van de markt waar het Mandeville hotel is. We installeren onszelf en denken toch lekker een beetje te gaan banjeren op de markt net buiten het hotel. Komen van een koude kermis thuis, voelt helemaal niet fijn! Brrrr, even wat eten, lezen en slapen!