Onze reizen - 24 november


Het is maar een klein stukje rijden naar Breezes in Runaway Bay waar we vast inchecken. Na wat lastig zoeken vinden we ook het Hedonism Hotel waar we de auto moeten inleveren. En dan volgen 3 dagen duiken met Georges, met wie we het in het begin niet echt kunnen vinden maar dat knapt wel op! Breezes is één groot feest.
Met op zijn Amerikaans 2 duiken in de ochtend is de rest van de dag overgeleverd aan lekker lezen maar ook heel veel entertainment en spelletjes. We maken kennis met M&M en Ivy, Melanie en haar man en Carl uit Schotland die net zo vals zingt als ik met karaoke! Je moet wel oppassen dat je hier geen alcoholist wordt want ze doen hun best met lekkere wijnen en vooral de Monkey Brain. Het eten is perfect en elke avond zitten we bij de Japanner.
We duiken op The Canyon wat vast een mooie duik is als het zicht goed is. Op Reggae Queen treffen we het beter: een mooie duik over een grote variëteit zachte koralen die staan te wapperen in de stroming, een soort wimpelvis in zwart/wit zowel gestreept als met bolletjes, groen-gele pijpkoralen met gele visjes en bijzondere trompetvissen.
Bij Spanish Anchor natuurlijk een anker en aparte zachte koraal (kerst) bomen op een voetje. George is in zijn element op George’s Reef waar we van het rif naar het strand drijven. Het zicht is echter slecht, veel zand en we hebben twee beroerde duikers mee. Wat kleine roggen, ‘snapfishes’ (komen op je af als je in je vingers knipt), een inktvis en een langoest maken de duik nog leuk.
Pier the bottom, een saaie duik met een stoffig zanderig doorgangetje. Gelukkig wordt Nursery een mooie slotduik met zwarte muren, zachte koraaltuinen, roggetjes, 2 grote langoesten en veel vis in helder water.